tiistai 4. maaliskuuta 2008

Erilaisia paikallaoloja


Valitettavasti en päässytkään osallistumaan kuunteluoppilaana Lentsun kurssille, mutta Nemin tokotreeneihin sitä vastoin kerkesin sunnuntai-iltana.

Koska, Nemi oli hieman levoton, niin annoin sille aina välillä Suuren Tehtävän, jota se toteutti Nemimäisellä vakaumuksella Eli, kun kouluttaja antoi ohjeita tms niin pistin Nemin muutaman metrin päähän paikallaolo harjoitukseen. Toisinaan pistin sen istumaan ja joskus maate. Välillä vilkaisin koiraa kehuakseni sitä tai varmistaakseni paikallaolon - käskyn jatkumisen. Hyvin pysyi koira paikallaan. Hieman epäröin, kun harjoittelimme liikkurointia (liikkeestä seisomisen käskyttäminen toisille), ja kun mulla oli ns tokoremmi mukana - jolla koiraa ei saa näppärästi kiinni jonnekin.. mutta eikä mitä .. Nemi pysyi tosi hyvin paikallaan, kun oli kerta käsketty Vaikka ohjeistin toista koirakkoa.

Varsinainen kahden minuutin rivipaikallaolo meni muutein hyvin, mutta alkuosassa Nemi nousikin istumaan. Kävelin takaisin koiran luo ja käskin sen maahan - jossa se loppuajan pysyi ihan hyvin. Tästä tuli mieleen, että olenkohan pitänyt sitä liikaa nimenomaan istumassa -jossa se toteuttaakin Suurta Tehtäväänsä hyvin tomerana- ?
Nyt muistin palkata koiran sinne maahan, toisin kuin viime viikolla. Että jotain on opittu

Tuo liikkeestä seisominen meni Nemin osalta hyvin. Pitää varmaan tuota vielä itselle varmistella, eli miten käskytän ja onko se käskysana nyt Nemille se sei vai seiso.

Lisäksi harjoittelin ruutua - eli palkalle lähetystä. Siinä seisominen ei oikein toiminut, teinkö sitten jotain väärin vai mitä. Mutta se joka tapauksessa meni hieman epästi - joten lopulta otin vain namille / ruutuun lähettämistä.
Plus teimme myös seuruu pätkiä - Nemilläkin homma herppaantuu jos pätkä on liian pitkä. Mikä on sitten liian pitkää? Lyhyemmissä pätkissä istuu hienosti pysähdyttäessä sivulle, käännökset menee ihan nätisti.

Ohjatusti tehtiin vielä hyppyä. Nemi lähtee hypylle ihan hyvin, ja itseasiassa seisookin kunhan muistan käskyttää tarpeeksi nopsasti. Tuota seisomista ei oltu ennen otettu tuossa. Koira myös pysyy paikallaan - - kunhan siis kerkeän sanomaan käskyn oikeaan aikaan. Pitää palkata yli esteen jonkun verran, jotta koira ei kierrä estettä tai muuten siirry huonoon kohtaan.


The Debyyttikoetta silmällä pitäen liikkeestä maahanmeno on huonoimmalla terällä ts en tiedä kuinka paljon mun pitää siinä Nemiä auttaa? Siis ongelma tässä on sen hidas ja hyvin harkitsevainen maahanmeno. Johon en ole saanut nopeutta yrityksistä huolimatta. Olisiko kellään mitään vinkkejä? Ja lisäksi nuo seuraamiset näyttää epäilyttävän -valitettavasti- Neminkin kohdalla. Riittääkö sillä maltti niihin? Noh, se jää nähtäväksi. Mitään stressiä en jaksa näistä ottaa.. pitää mennä koetilannetta harjoittelemaan ja katsomaan miten hommat rupeaa Nestorin kanssa toimimaan "tosi" tilanteessa.


Ei kommentteja: