perjantai 28. maaliskuuta 2008

Ensimmäinen kokonainen tunti



Aiemmin Nemin Active harkat ovat olleet joko viime kesäisiä ryhmätreenejä (4-6 koiraa / ryhmä) tai puolen tunnin yksityis"tunteja". Nyt katsoimme Nemin olevan tarpeeksi kypsä (jaksavainen) tunnin treeniin. Toki tämäkin harjoittelu tehtiin niin että Nucca treenasi välissä, joten pieni pissa & levähdys tauko tuohon tuli. Mutta kivasti jaksoi kakru reeniä  Ja se tunti meni hurjan äkkiä!

Ensimmäisessä osassa  tehtiin muutamaa ratatreeniä. Surffailin tuossa muutamien muiden koirien blogeissa ja näköjään illalla hallilla oli harjoiteltu aikalailla samoja juttuja kuin mitä me päivällä Nemin kanssa. Tiikin ja Hurjan blogeista löytyy piirrustukset siitä miten esteet hallilla olivat. Tosin tuo harjoitus missä on rengas loppui Nemin osalta hyppyyn, eli kun takaahypyn aikana tehtiin valssi ni oli paremmalla puolella siihen hyppyyn nähden. Eli renkaan jälkeen ohjaus hypylle sujui ihan näpsäkästi.

Tauon jälkeen treenittiin aata ja pujottelua. Ensin a:ta useita toistoja niin että mä tein välillä a:n jälkeen erilaisia ohjauskuvioita, välillä juoksin eteenpäin, välillä kauemmas (leveyssuunnassa eli muutaman hypyn toiselle puolelle). Ja tietty niin että välillä olin esteen (a) toisella puolen. Lisäksi otettiin muutaman kerran hypyn kautta. Tässä oikeestaan vaikeus oli siinä, kun otettiin se takahyppy, Nemistä oli omituista laittaa nenä toiseen suuntaan kuin missä a ja nami odottivat Kaikki nämä a-treenit tehtiin hihnassa.

Sitten pujottelua. Ensin pelkkä pujo, sitten pituuden kautta ja lopulta pituuden ja hypyn kautta. Ekan kerran pituuden kautta menikin hypylle pujon sijaan kun kroppa näytti sinne vaikka sanallinen käsky viittasi pujotteluun. Näppärästi neiti osaa hakea pujon sisäänmenon, ja kun sinne on sukeltanut niin määränpää on selvä - kohti namia! (työn kautta)

Lopuksi vielä otettiin rallattelu-treeniä 4-putki (Tiikin piirros) ja kolme hyppyä eli ns soikiota. Eli just se yks hyppy joka ei ole piirroksessa, siinä kohtaa piti olla tarkkana / ajoissa käskytyksen suhteen, jotta koiruus ei himoinnut a:ta. Jota Nemi ei kyllä himoinnutkaan - hienosti käänty. Mutta putken suhteen olisi petrattavaa, heti jos pysähdyin (olin vaihtamassa suuntaa) niin koira ei mennytkään putkeen

Kotiläksy: putkeen syöttöjä ja pujottelun kulmia puolikkailla kepeillä (vaikeus puolikkailla, esteiltä helppoja kulmia kokonaisille kepeille).



Ei kommentteja: