keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Nemin neljäs ActiveDogs treeni


Tällä kertaa harjoittelimme yksittäisenä (Mikon opastamina) jotain yksittäistä kontaktiestettä - me keinua. Jossa Nemi meni hihnassa, Mikko laski keinulautaa jottei se rämähtäisi. Ohjasin koiran niin, että se pisti etutassunsa maahan ja muutoin oli keinulla - siis alastulossa. Samalla sanoen koiralle käskysanan "stop" (joka on siis ollut käytössä muillakin kontaktiesteillä - tosin siellä koira ei ole pistänyt varpaitaan maahan vaan on ollut kokonaan kontaktilla). Ihan reippaasti koira suoritti esteen eikä varonut eikä mitään sellaista.. jospa se sen oppisi suorittamaan nopeasti mutta nätisti. 

Lisäksi harjoittelimme yksittäisenä pientä ratapätkää aita - rengas - aita (käännös) - pussi. Mikä sujui ihan kohtuu hyvin, Nemin kanssa täytyy kuitenkin muistaa kunnon ohjaus ja käskytys renkaalle. Pussin kanssa ei ollut minkäänlaatuisia ongelmia.

Ihan lopuksi harjoittelimme vielä leikkausta. Ensin koiran irtoamista kolmella suorassa linjassa olleella hypyllä - namipalkkana. Ja  samalla itse liikkuen niin, että toisen hypyn jälkeen vaihtaa puolta (eli leikkaa) ja menee kehumaan koiraa joka mussuttaa sitä namia (no oli kyllä hotkinut sen aikoja sitten ). Ja sitten uudestaan sama niin, että leikkauksen jälkeen / aikaan käskyttää koiran kolmanne hypyn jälkeen olleelle mutkaputkelle. Tämäkin sujui meiltä ihan hyvin - tosin kuulemma tein aika rohkeasti sen leikkauksen, mutta onnekseni Nemi oli todellakin irtoamassa sinne eteenpäin, joten sitä ei häirinnyt pätkääkään mun leikkaamiset.


Ei kommentteja: