maanantai 21. toukokuuta 2007

Sinisen kylmää



Käytiin sitten viettämässä kylmä ja märkä lauantai Ruotsissa. Vettä satoi koko ajomatkan, ja lopulta näyttelyssäkin - silloin kun rlk-kehä lopulta alkoi. Sitä ennen olimme toki istuneet näyttelykehän laitamilla useita tunteja (nly-alueella piti olla ennen yhtätoista, olimme ehkä kymmenen aikaan - varsinaisia aikatauluja ei ollut, vain se järjestys missä rodut arvosteltiin kehässä - rlkt viimeisenä) (käyttäen toki koiria välillä kävelyllä, itse wc:ssä ja hot dog -ostoksilla). Ja minä kun olin luullut, että Ruotsissa olisi lämmin.. joten olin ihan jäässä jo ennen sitä sadetta. Sormet eivät sitten toimineet yhtään kehässä (kun olivat kohmeessa), Merriä kiinnosti näyttelykehän pohja enemmän kuin esiintyminen...
Mutta se ei pakittanut tuomaria, joka ei tohtinut (tai mikä lie syy) itse katsoa koirien hampaita vaan ne piti näyttää sille. No, joka tapauksessa tuomari (Rodrigues Fernando M.) ei tykännyt Merristä vaan antoi sille kauniin sinisen nauhan.

Nemi esiintyi paljon paremmin kuin Merri - siis liikkeet olivat paremmat (Merrin nenä kun oli lähes koko ajan kiinni maassa), mutta eipä sekään auttanut asiaa. Tuomarisetä ei tykännyt sen paremmin Nemistäkään, joten sillekin samanlainen sininen pätkä nauhaa.

Mutta. Oli kiva nähdä normaalia enemmän ruotsinlapinkoiria. Erinäköisiä sellaisia. Ja Merrin sukulaisia, näyttelyssä kun oli Merrin siskopuoli Renlundens Jäntä (sama isä) ja sen jälkeläisiä: Sidmarkens Bassjka, Sidmarkens Biegga ja Sidmarkens Cirka sekä Renlundens Jåivan poika Bigwams Bobby.

Lisäilläänpä vielä parhaimpien tulokset:

Bigwams Bobby AVO SERT PU1 ROP sekä Paras Kotimainen koira (blå-kula hund -kisa)
Hoghems Argos VAL PU2
Renlundens Vaito NUO PU3
Härkes Arvas VAL PU4
Renlundens Voj-Voj NUO PU5

Höglandets Cicce AVO SERT PN1 VSP
Renlundens Gaia VAL PN2
Renlundens Jänta AVO PN3
Renlundens Vajtti NUO PN4
Sidmarkens Cirka NUO PN5


ja täytyy kyllä sanoa, että tuo VSP koiruus oli kaunis, sitä ihailin kehän laidalla - harmi kun siitä ei tainnut kuitenkaan tulla otettua kuvaa...

Joistain muista koirista ko näyttelystä kuvia.



Ei kommentteja: