perjantai 11. toukokuuta 2007

Active dog, toinen harkka


Keskiviikkoiltana olimme Nemin (sekä Pirkon ja videokameransa) kanssa toista kertaa Haukiputaalla Active Dogsien agiharkoissa. Kenttä oli tällä kertaa huomattavasti parempi kuin viimeksi, joten enään ei tarvinnut kahlata hiekassa 

Harjoittelimme tolpan (muurinpalanen) kiertoa eli opetettiin koiralle kierrä/takaa tms käskyä. Nemi oivalsi homman aika äkkiä ja kiersi mielellään tolpan, jotta sai kädestäni namia. Mä käytin takaa -käskyä, koska pujottelussa on 'kierrä'-käsky. Tiedä sitten onko sillä väliä että onko eri käskyt noissa vai ei?!

Sitten treenailimme myös yksittäisenä rengas, joka onnekseni onnistui tällä kertaa joka kerta - molemmilta puolilta. Lisäksi harjoittelimme itseksemme eteen lähetystä, tällä kertaa hyppy - pituus - putki pätkällä. Putken jälkeen namialusta + palkka, ja Nemihän kyllä kiisi sinne ihan innoissaan.

Ohjatusti treenimme pujottelua; Mikko piti remmiä ja minä käskytin koiraa, ja lopussa ootti palkka. Toimi hyvin, välillä koira tosin yrittä tulla väleistä pois, mutta välillä oli päättäväisesti menossa eteenpäin, samalla pujotellen. Sen kun vain oppisi itsekin sen remmin käytön (remmi matalalla ja koko ajan tiukalla), jotta voisi itsekseenkin treeniä noin, eikä samalla katkoisi pujokeppejä...

Lopuksi harjoittelimme ratapätkää, missä piti tehdä muutamia valsseja. Onneksi Nemi jää tosi hyvin paikalleen odottamaan, joten pystyin ottamaan sen kahden hypyn päästä vastaan ja siitä jatkamaan menoa. Mun valssit oli koko ajan myöhässä, kun en muka voi uskoa että voisin tehdä sen jo ennen kuin koira on mennyt ko esteen (sen lähimmän jonka luona oon valssailemassa. Lisäksi saattelin / oottelin Nemiä ihan liikaa putkella. Se lukitsi sen tosi hyvin ja ampaisi sisään.
Nemille sopii paremmin nimensä mainitseminen haltuunotossa kuin tässä -käsky. Tai ainakin tuolla kertaa tuntui toimivan. Pari kertaa tässättelin ihan turhaan, Nemi pinkoi jo suoraan eteenpäin olevia hyppyjä, mutta kun tajusin käyttää nimeä, niin johan koira kääntyi kivasti.

Ainiin, jossain väliajalla treenailimme myös lähtöä eli paikallaan pysymistä. Kävin hetken matkan päässä ja palasin palkkaamaan koiran. Tällä kertaa kynnys tuntui olevan 3 hyppyä, sinne asti kun menin ja hetken odotin niin koira hyppeli mua kohti. Kahteen hyppyyn asti pääsin ihan hyvin, ja takasikin ja Nemi vaan istui tärkeen näköisenä siellä mihin olin sen jättänytkin.


Sunnuntaina Nemi sitten aloittaa kisaamisensa Haukkiksella, hyppyradalta - ensi viikolla tarinoin sitten, että miten noissa kisoissa oikein kävi.. (tällä kertaa en kisaa Merrin kanssa ollenkaan, kun oon viikonlopun kisoissa ylitoimitsijana eli lähes joka kisassa töissä...)


Ei kommentteja: