tiistai 1. toukokuuta 2007

Ulkokisakausi alkaa, osa1


Lauantaina korkkasimme pihakisakauden tällekin vuotta. Kyseessä olivat siis KAS:n järjestämät agikisat, jotka ilokseni olivat Pateniemessä eivätkä maneesissa. Kisat olivat tällä kertaa kaukalossa.. hassua, ekat kaukalokisat mulle ;) Maapohjalla silti, maa oli osittain lätäkköinen ja lähes joka paikasta kurainen..

Tuomarina kisoissa oli Minna Räsänen.

A-kisa. Alussa kaksi hyppyä, ei ihan suorassa linjassa. Jätin Merrin noiden hyppyjen taakse, mutta olin hieman väärässä kohdassa ottamassa sitä vastaan. Ja Merri ei hypännytkään ekaa hyppyä vaan lähti suoraan mun luo (kiertäen ne esteet). "Pakotin" sen takaisin ekan hypyn taakse kauemmas -käskyllä, jolloin sain sen minne halusinkin ja sitten hyppykäskyillä eteenpäin. Hyppyjen jälkeen oli putki ja sitten hyppy ja pujottelu. Hypyn ja pujon väli oli aika pieni ja kulma pujoon suht vaikea, mutta hyvin sain Merrin sinne pujotteluun.

Muusta radasta ei sitten olekaan noin tarkkaa kuvaa, muuta kuin että lopussa jätin koiran selän taakse ja hylkyhän se sieltä napsahti kun käskytin koiraa hyppäämään. Ja hyppäshän se tottelevaisesti, mutta väärän hypyn kuin minkä piti.

Mutta. Positiivista oli se, että en vänkäillyt ns vääränpää -putkien kanssa vaan luotin koiraan ja vippailin sen putkeen ja se meni tosi hyvin. Ilman miljoonia tässiä ja valsseja.

B-rata oli hyppäri. Aika pienillä esteväleillä. Taas oli hankalia putkeen vientejä ja yksi kohta missä oli hyppyjä "heitelty sinne tänne". Mietin, että jos tossa rupean valssailemaan tai peruuttelemaan, niin siinä menee ikä ja terveys. Ne hankalat putket onnistuivat samaan tyyliin kuin a-radalla ja siinä hyppelykohdassa leikkasin koiran takana!
Niin, se hylky tuli ihan samaan tapaan kuin sieltä a-radaltakin. Loppupäässä rataa en katsonut missä koira menee ja väärä hyppy.

Mutta. Nämä kaksi olivat kuitenkin ns hyviä hylkyjä sillä tein rohkeita ohjauskuvioita ns riskillä. Mutta en vain ollut kyllin tarkkaavainen loppuun asti. Olin kuitenkin tyytyväinen molempiin ratoihin, niistä kun löytyi monia hyviä kohtia.

Ei kommentteja: