maanantai 14. toukokuuta 2007

Nemin eka startti



Niinhän siinä tosiaan kävi, että en enää malttanut pysyä Nemin kanssa poissa virallisilta kisäkentiltä. Joten Neminkin agilityura on nyt sitten aloitettu. Marja Lahikaisen tuomaroimalta hyppyradalta (Oulu 13.05.07). Eihän se Nemi nyt ihan kisavalmis vielä ole, mutta jotkut asiat sutviutuvat vain kisaamalla, ja kestää aikansa ennen kuin olemme parina valmis. Ja kun ohjaaja nyt vain on sen verta höyrähtänyt, että haluaa kisata niin minkäs teet - aivan kuin ei Merrin kanssa saisi kisata tarpeeksi. Mutta kun uuden koiran kanssa kisaaminen on erilaista, Nemin ohjauksessa on ihan uudet jännitettävyydet ja opiskelut.

Hylkyhän sieltä radalta tuli, niin kuin etukäteen osasin ennustaakin. Mutta se nyt ei häiritse ollenkaan. En mitään muuta olettanutkaan. Radalta löytyy kuitenkin useita positiivisia asioita:
  • koira pysyi hyvin lähdössä, menin kahden hypyn päähän ottamaan sitä vastaan eikä se yrittänytkään lähteä aiemmin liikkeelle
  • radalla oli kolme putkea joihin kaikkii koira sujahti hyvin
  • pujottelu sujui virheettä (itse vain tupeksi pujoon syötön kanssa, eli olin hidas putken jälkeen, mutta se oli täysin omaa kohellustani)
  • koira ei alittanut yhtään hyppyä,
  • eikä pudottanut ainuttakaan rimaa
  • kun koira tiesi mitä teki niin meni hyvin
Mutta ne ohjaajan töpeksinnät
  • liian vähän käskytystä tai liian myöhään
  • liikaa koiran odottamisia, josta seurasi myöhäinen käskytys jolloin Nemi oli jo ohittanut oikean esteen (josta seurasi kieltoja)
Mutta nuo ovat sitä yhteistyön hakemista ja mun opettelua siihen että koira irtoilee esteille ihan erilailla kuin mitä Merri. Ja sillä on laajemmat kaarrokset kuin Merrillä. Ja toisaalta se ei ole vielä niin estevarma kuin Merri. Toisinsanoen pitäisi unohtaa aikapitkälle ne asiat mitä tekee Merrin kanssa ja muistaa, että kysessä on ihan erilailla toimiva koira.

Niin ne virheet
  • ensimmäinen kielto tuli hypyltä pujottelun jälkeen, Nemi havaitsi hyppyjen (kolme ns puoli ympyrässä) takana erään miehen videokameran kanssa. Ja tuo oli melkoinen mörkö, joten keskittyminen meni ja koira tallusti hypyn ohi. Sain sen kuitenkin kutsuttua takaisin ja matka jatkui. Ne hypyt meni sitten kuitenkin kivasti (eikä mun tarvinnut viedä koiraa ihan joka hypyn viereen) ja seuraavana olleeseen putkeenkin koira hurahti hienosti. Samoin sen jälkeen ollut pituuskin meni hyvin (vaikka sekin mua hieman jännitti, koska pituutta on treenattu aika vähän ja joskus on tuntunut ettei Nemi ihan hahmota että mikä ihme este sekin oikein on)
  • toinen kielto tuli renkaalta. Mitä olin jo aiemmin arvellutkin. Rengas oli tuon pituuden jälkeen. Rengashan ei ole vielä kertaakaan sujunut keskellä rataa - joten ihmekös tuo jos ei nytkään. Yksittäisenä esteenä se on ollut tehotreenauksessa ja alkanut viime aikoina kyllä sujumaan. Ja onnistui nyttenkin kun käskytin koiran sille uudestaan.
  • Renkaan jälkeen oli putki jolle koira meni ihan hyvin. Mutta sitten jäin odottelemaan koiraa liikaa ja joku kolmesta seuraavasta hypystä meni kielloksi kun koira kerkesi menemään minusta ja hypystä ohi kun minä ja käskytykseni oli myöhässä.
Kaikesta tästä huolimatta olin tyytyväinen suoritukseemme. Nemillä selvästi on intoa mennä, mutta keskittyminen ei ihan vielä riitä näin pitkiin suorituksiin. Samoin ratahenkilöt, yleisö yms tuottaa uutta ulottuvuutta agiliitelyyn. Siihenkin pitää vähitellen oppia ja tottua.

Ja kun tultiin radalta, ja kehuin koiraa ja palkkasin sitä namuilla ja pallolla ja kehuilla mökin viereisellä nurmialueella niin Nemi meni ihan pähkinöiksi ja banaaneiksi ja juoksi sellaita hepulijuoksua pitkin nurmea.

Nemin agitulossivu
Nemin agi-tilastosivu

Ei kommentteja: