keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Alkeisryhmän treeni 29.05.07


Tällä kertaa ryhmästä oli 4/5 paikalla. Jokainen koirakko tuli vuorollaan tekemään pieniä ohjausharjoituksia, muutoin koirat harjoittelivat itsenäisesti yksittäisiä esteitä mm. puomia, a:ta, pujottelua, rengasta ja lopuksi teimme muutaman koirakon kanssa pussia (ne koirat jotka eivät olleet paikalla silloin kun pussia harjoiteltiin).


Ohjausharjoittelurata.

"Radalla" tehtiin ohjaukset jokaisen koirakon tason mukaisesti eli ei vaadittu koiralta liikoja. Pääsääntöisesti harjoitukset olivat seuraavanlaiset:
  1. Jätettiin koira esteen 1 taakse istumaan, ohjaaja siirtyi esteiden 1 ja 2 väliin ollen sisäpuolella rataa. Ohjaaja käskytti koiran esteille liikkuen itse koko ajan radan sisäpuolella. Eli ns normaaliohjaus ilman erikoisia kommervenkkejä.
  2. Koira jätettiin edelleen 1 hypyn taakse istumaan. Mutta tällä kertaa ohjaaja siirtyi ulkopuolelle eli vasemmalle puolelle, taas esteiden 1 ja 2 väliin. Kun koira oli mennyt putkeen niin ohjaaja teki leikkauksen eli siirtyi radan keskelle (hyppyjen 2 ja 4 väliin) ohjaamaan koiran 4 ja 5  esteille.
  3. Alku samoin kuin ensimmäisessä harjoituksessa, mutta putken jälkeen valssi ja loppuohjaus ulkokautta.
  4. Muutoin samaoin kuin kolmennessa harjoituksessa, mutta putken jälkeen olanyliotto/persjättö.


Muutamia huomioita harjoituksista:
  • Älä jätä koiraa istumaan liian lähelle ensimmäistä estettä; rima tipahtaa helpommin ja koiran on hankalampi hypätä.
  • Kiinnitä huomiota ohjaukseesi, ohjaatko ollenkaan ja kummalla kädellä. Eli yleisesti ottaen ohjaava käsi on aina se koiran puoleinen - vastakkainen käsi koiralle usein hankalampi eli ei näe ohjaustasi.
  • Palkka. Monilla koirilla toimi hyvin loppuun jätetty palkka (namilautanen, tai palkka (lelu) mulla jonka heitin kun koira oli tulossa viimeisiä esteitä), eli koirat irtosivat hienosti ohjaajistaan kohti palkkaa.
  • Muista käskytys, eli näyttö ja käskysanat ajoissa.
  • Rataantutustuminen. Ohjauskuvioita saa ja kannattaa kokeilla myös ilman koiraa, koiran ohjaus helpottuu huomattavasti kun itse tietää mitä ja milloin kuuluu tehdä. Rataantutustumisia aletaan tehdä pikkuhiljaa yhä enemmän ja enemmän - tiedän, tuntuu aluksi tyhmältä pyöriä itsekseen esteiden keskellä puhumassa ja huitomassa käsillään olemattomalle koiralle, mutta agility on hyvin pitkälle tuotakin, joten siihenkin kannattaa totutella ja opetella ajattelemaan miten sitä omaa koiraa kannattaisi missäkin kohtaa ohjata

Ei kommentteja: