sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Prosessi

eli siis "Näin tehtiin Kikin ensimmäinen koiratanssiohjelma" 😃


 1. Erinäisten temppujen opettamista. (sis koiratanssitreenitunteja ja neuvoja kokeneemmilta)
 2. Biisin valinta. Niin vaikeaa ja lopulta niin helppoa. Todella takkuinen vaihe. 
 3. Biisin kuuntelua
 4. Yhteys kaveriin, joka lyhensi biisin (kiitos!)
 5. Biisin kuuntelu pausetellen ja merkaten vihkoon ylös teemojen/tempojen jne vaihdokset (laulussa ei ole sanoja / laulua, joten se ei auta veisun koreohahmotusta)
 6. "Mää en osaa mitään", "Tästä ei tule mitään"
 7.  → Yhteys kasvattajaan 💖
  Kasvattajalta ideoita koreon alkuun / tekemiseen
 8. Erinäisten temppujen testailua koiran kanssa (tätä monessa välissä, tietysti)
 9. Lisää biisin kuuntelua
 10. Mitkä Kikin osaamat temput sopivat biisiin?
 11. Kuviokelluntaa eli ilman koiraa koreon hahmotusta, sisältäen muun muassa kellostusta siitä kauanko joihinkin liikkeisiin about menee. Jos on 10 sek tai 7 sek tietynlaista vaihdetta biisissä niin mitä siinä ehtii tehdä?
  Olen pari kertaa kuntosalilla tehnyt alku- ja loppulämpän aikaan tyhjässä jumppasalissa koreon hahmotusta (tähän kävisi jokin muukin avoin tilakin tietysti, parkkipaikka tms)
  Tämä vaihe auttaa myös koreon oppimisessa, hommaan tulee tietysti paljon lisää haasteita siinä vaiheessa kun koirakin on mukana, joten on parempi itse muistaa että mitä olikaan tekemässä ;-)
 12. Lisää biisin kuuntelua, pausettelua, temppujen ylöskirjausta vihkoon

Nyt ollaan menossa siinä vaiheessa, että kun meidän biisin pituus on 1.39 niin en tiedä mitä tehdään 1.21-1.39. Tai noh, lopputemppu on semi -tiedossa. Tai siitä on siis vahva ajatus, mutta en tiedä kauanko siihen pitää varata aikaa - ihan varmasti siihen ei kuitenkaan mene tuota vajaata pariakymmentä sekunttia. 

Ideaalitilanteessa koiran kanssa menisi sekunnilleen siten kun olen koreon suunnitellut, mutta niin tuskin tulee tapahtumaan ;-D Pitää nyt kuitenkin olla jonkinlainen ohjelmarunko, mitä yritetään noudattaa. 

Tällä hetkellä ajatuksena on, että ohjelmaan tulee myös yks esine/rekvisiittaa, mutta koska tavara on vielä kaupassa niin ... pärjäämme toistaiseksi ilman. Sitten kun se on olemassa niin pitää ehkä säätää vielä sitä, että missä vaiheessa biisiä sitä käytän (se tulee olemaan mukana myös esityksen alussa ja lopussa)


Tänään on sitten debyytti tanssitreeneissä esityksen alusta, tuskin päästään tuonne 1.20 asti vaikka sinne asti on suunnitelma olemassa. Tai itseasiassa sitä esinettä tarvitaan jo kohdassa 1.09 tämänhetkisen suunnitelman mukaan. Joten jos päästään minuutin kohdalle semikunnialla niin ihan mahdottoman hienoa - mutta pessimistisesti ajateltuna tuonne asti pääseminen taitaa olla hattaroita ja vaahtokarkkeja. Varsinkin kun en ole tehnyt biisin kanssa koreota vielä kertaakaan koiran kanssa, olen vain hahmotellut eri temppuja (koiralla ja ilman), tehnyt kuviokelluntaa (mielikuvaharjoitteluna ja käytännössä) jne. 

Ei kommentteja: