keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Koiratanssia Maikkulan uudessa koirahallissa

Aloitettiin Kikin kanssa tosiaan viime viikon torstaina koiratanssikurssi Saaran vetämänä Maikkulan uudessa koirahallissa.

En ollut ennen ko hallissa käynyt. Siellä oli avajaiset viikkoa aiemmin, joten olisi voinut mennä avajais-agiepiksiin tutustumaan halliin, mutten saanut mentyä (kameraa ulkoiluttamaan, kuten vähän olin suunnitellut). Hallille oli helppo osata ja pihalla oli iso parkkitila; tai ainakin normaalille reeni-illalle tarpeeksi tilaa autoille - tapahtumien parkkeerauksen riittävyyteen en ota kantaa. Koska halli on asutuksen likellä niin ulkoilutusreitteijäkin löytyy (autoteitä ja pyöräteitä, likellä myös jonkinlainen metsikkö - johon ei tutustuttu nyt joten en tiedä olisiko siellä talviaikaan polkuja kuljettavaksi).

Käytin Kikin lenkillä ennen treenejä, vaikka en ollut aiemmin ko kulmilla kulkenut niin löysin ihan kiva parinkymmenen minuutin lenkuran heti ensimmäisellä yrittämällä. Vaikutti siis kaikkinensa lupaavalta paikalta.

Halliin mentiin sisälle joskus kymmentä vaille reeniajan alkamisen. En tiennyt yhtään millainen halli on sisältä. Mutta sieltähän löytyi jokin pikkuinen keittiöntapainen ja aulatila jossa oli syvennys mistä löytyi naulakko minne ripustaa takki ja häkkejä - joten laitoin Kikin häkkiin siksi aikaa kun riisuin talvitakin ja varustauduin reeneihin (pukemalla treeniliivin päälle ja pistämällä taskuun namusia). Tällä välin edellinen reeniryhmä puuhaili vielä kentällä. Kenttä oli aidattu umpinaisilla metrin/reilun metrin korkuisilla aidoilla, joten reenaajilla on suojattu tila missä harjoitella.

Kentälle oli rakennettu agirata, yhdessä nurkassa esteitä ei ollut, joten kokoonnuttiin sinne tunnin aluksi. Saara kertoi itsestään ja jotain yleisiä asioita koiratanssista. Sen jälkeen jokainen esitteli itsensä ja koiransa. Kaikki koirakot olivat minulle entuudestaan tuntemattomia; paikalla oli jokin pieni vaalea koira (en varmuudella tunnistanut rotua), lagotto, entlebuchinpaimenkoira, bordercollie, flätti ja Kiki (voi olla että oli vielä joku jota en nyt muista).

Saara kertoi mitä treenailtaisiin, ja sen jälkeen levittäydyttiin halliin -sinne agiesteiden sekaan- treenimään. Aiheena oli pujottelu ("läpi") ja ohjaajan ympäri pyöriminen niin että ohjaaja pyörii toiseen suuntaan samalla. Tuttuja temppuja siis, joista jälkimmäistä ei olla paljoa treenitty viime aikoina. Tai Kiki on tehnyt, mutta minä en ole pyörinyt mukana ;-D eli se on hakusessa ts työnalla nytten. Kiki ei oikein halunnut lähteä pujotteluhommiin, tehtiin sitä silti muutaman kerran. Ylipäänsä Kiki oli aika levoton koko tunnin ajan. Ei hysteerinen, mutta levoton.

Tehtiin muitakin temppusia sitten samalla kun oli niin paljon aikaa. Esim peruuttamista ja käsi-pujoa, johon sain Saaralta jatkotreeniohjeita (joita on sitten toteutettukin torstain jälkeen).

Tunnin lopuksi tehtiin vielä vuoronperään musiikkiin jonkinlainen kontaktikävely/temppuilutuokio. Tämä tehtiin aina yksittäin. Meillä meni lähinnä pelkäksi kontaktikävelyksi, koska pääasia oli saada Kiki mun matkaan kun sitä selvästi hieman ahdisti koko homma.

Treenien jälkeen menin käyttämään Kikin uudestaan vielä lenkillä. Kierretiin sama lenkura kuin ennen harjoituksia, mutta toiste päin. Kiki kävi kakalla, ja sen jälkeen kiskoi kauhunvallassa eteenpäin - ts ensin kiskoi taaksepäin ja kun tajusi meidän kääntyneen ns takaisin päin lenkillä niin kiskoi vauhdilla autolle. Syynä tähän oli se, että jostain kuului lämisen ääniä. Siis sellaisia ääniä, mitä kuuluu kun pelataan ulkokaukalossa kiekkoa. Eli hallilla koira ei pelännyt, mutta sen jälkeen kyllä :-(

Itsellä sitten oli vielä sellainen juttu, että illalla ja varsinkin seuraavana päivänä oli jalkapöytä "muusina" enkä keksinyt muuseilulle mitään muuta syytä kuin sen, että se Maikkulan halli taitaa olla liian pehmeä mun jaloille. Tuollaista muusijalkailua ei ole itsellä ollut aikoihin (mutta tunne oli varsin tuttu aksa-ajoilta, silloinhan sitä tuli tassuteltua ties millaisilla kentillä ja halleilla). Mutta seuraavat treenikerrat kertonevat vasta että oliko tosiaan jalkakipuiluun syynä liian pehmeä tekonurmi (jos näin käy, niin tämä lienee ensimmäinen ja viimeinen kurssini ko hallissa, mitäpä sitä itseäni kiusaamaan kun Oulun alueelta löytyy muitakin harrastuspaikkoja).

Ei kommentteja: