sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Mattotalkoot

Olikohan to vai pe kun aamulla jouduin pesemään mattoa kun jompi kumpi koirista oli pissinyt pitkälle eteismatolle; onneksi maton toiseen päätyyn joten sen pystyi pesemään kylppärin lattialla eikä mattoa tarvinnut kiikuttaa pesulaan.

Lauantai-iltapäivänä / illalla molemmat koirat oksensivat, Nemi kerran ja Kiki useamman kerran - tottakait myös yksi matto sotkeutui (pienempi, joten sen sain pestyä pyykkikoneella). La-illan iltalenkillä Kiki kakki trööt-läjän ja sotki housukarvansa; josta seurasi pyllypesu lenkin päätteeksi.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kiki herätti meidät pariin otteeseen, ensin joskus kolmen-neljän kieppeillä ja uudestaan pari tuntia myöhemmin. Molemmilla kerroilla käytin sen ulkona, sontaa tuli löysänä ja koira päätyi pihalta suoraan kylppäriin.

Allekirjoittanut vietti päivän agilitykilpailuissa talkoilemassa, sillä välin Eetu käytti koirat aamulenkillä jolloin Kiki kakki heti alkumatkasta kaksi löröä, päivälenkillä eikä iltalenkillä pikkukoiralla ei enää ollut kakkoshätä. Aamulla Kiki ei saanut mitään ruokaa, samoin kuin ei päivälläkään. Alkuillasta annoin sille vähän raejuustoa, maitohappobakteerijauhetta (tehobaktia, muistaakseni) ja kaurapuurovelliä, kun tämä ei aiheuttanut äkkisyöksyä ulos niin koira sai kauravelliä vielä kymmenen aikaan illalla ennen viimeistä iltalenkkiä.

Agikisatalkoilu oli about niin rankkaa kuin muistelen sen olleen silloinkin kun sitä enemmän harrastin. Olen tässä muistellut, että voipi olla, että lakkasin talkoilemasta noin kymmenen vuotta sitten. Merrin ja Marin SM-joukkueratastartista tulee tulevana kesänä kymmenen vuotta ja luulenpa, että kun noihin aikoihin vaihdoin Okk:lta Activelle niin hieman tätä ennen olin todennut, että mun jalat eivät kestä talkoilupäiviä. Nyt eivät hajonneet pelkästään jalat, vaan myös kädet koska nykypäivänä käytössä olevat putkien painot ovat suoraan ... h%/&¤%stä.

Tänään kisasivat ykköset, joista täytyy kyllä sanoa, että kukaan ei ollut niin hazardiohjaaja/koirakko kuin jotkut (kröhöm) olivat silloin vuonna nappikauppa kun itse harrastin lajia. Loppupäivästä radalle pääsivät minikolmoset (pienet ja vielä pienemmät). Pikkupikkukoirat eivät saaneet putkia liikkumaan eivätkä edes rimat tippuneet, joten ratahenkilöillä ei ollut juuri muuta puuhaa kuin olla tärkeän näköisinä päivystämässä ympäri rataa.

Otinpa sitten aikani kuluksi muutaman videon:






Lisäksi muutama kännyräpsy kuva, koska jos agikisoissa on niin siellä kuuluu ottaa kuvia, ei kait siellä muuten mitään järkeä ole olla (järkkäriä oli kyllä ikävä, ja kaiholla katselin jotain joka räpsi jollain megaputkella kuvia aidan toisella puolella).






ps. tienasin nelisen talkoopistettä, kukaan ei taida tietää (tai ainakaan kerro etukäteen), että montako pistettä tarvitaan reeniryhmäpaikkaan ...

Ei kommentteja: