sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Koreo uusiksi

Osallistuttiin tänään Kikin kanssa koreo-kurssille (10.30-14.30), jonka aikana mieleeni muotoutui, että pistetään koko homma uusiksi. Paitsi ei biisiä, siitä pidän edelleen ja se kuuluu Kikille kuin kirsu päähän. Eli vaihdetaankin fs:stä htm:ään. Freestyleä ei silti kokonaan hyljätä eli edelleen treenaillaan erilaisia temppusia ja se yks nolohko biisi minkä keksin koiralle kauan kauan sitten niin se kummittelee mielessä edelleen - eli ehkä me sitten joskus kokeneempina ja viisaampina tehdään siihen sitten se fs-koreo.

Miksi näin? Oikeastaan tuo on monen tekijän summa. Jota avaan jahka olen syönyt :-D

***
Mietin enivei, että se koreo pitäisi remontoida jotenkin, että se on ehkä turhan yksinkertainen? Tämä on kovin ristiriitaista nämä jutut miksi päädyin kokeilemaan kuitenkin sitä htm:ää. Toisaalta siis tuntui, että Kiki tykkäisi tehdä enemmän sitä jos siinä tehtäisiin sen mieluisia temppusia; joita näköjään esim se pujo ei ole jota olin suunnitellut ohjelmaan pariinkin kohtaan. Joten jotenkin tuntuu, että meidän pitäisi osata enemmän, temppujen pitäisi olla varmemmalla pohjalla jos haluttaisiin tehdä fs-ohjelma.

Hankin jo sen laatikon siihen meidän koreoon, tosin se laatikko oli harhaostos, koska se on liian pieni, hieman väärän mallinen ja kun testasin sitä Kikin kanssa niin se keikkui koiran alla. Eli ei tod hyvä. No, eipä ole ensimmäinen vikatikkiostos mitä koiraharrastamiseen tulee ... Eikä sitä siis enää tarvita kun vaihdetaan systeemit kokonaan uusiksi.

Kisaamaan meillä ei ole mitään kiirettä. Eli vaikka kaikki meneekin uusiksi niin ei ole mitään painetta päästä kisaamaan Okk:n kesäkuun kisoissa. Esim. Muutenkin kisapuolelle tarvitaan monenlaista treeniä ennen kuin ollaan valmiita munaamaan itsemme kisanauhojen sisäpuolella. Ennemmin rakennellaan ohjelma mihin olen tyytyväinen ja jonka osaamiseen voin luottaa ja mietitään sitten vasta julkista esittäytymistä ;-)

Samalla tavoin kuin edelleen pidän käsittämättömänä että edes harrastan koko koiratanssia, niin on todella omituista, että minulla on koira joka tykkää seuraamisesta. Tietenkään se ei mikään kone ole, eli ei se aina seuraa (silloin kun pitäisi), mutta sillä on hyvin vahva halu seurata, mikä on minusta sangen kummallista. Sen pienen elämän aikana on ollut lukuisia eri tilanteita joissa se on ollut äärimmäisen rasittava kun se napottaa sivullani tiukassa kontaktissa.

Tottakait mä olen myös ruokkinut (eli sitä saa mitä tilaa) sitä sen kontaktihalukkuutta ja me ollaan treenattu lukemattomia ja taas lukemattomia kertoja ulkoilllessa niin vasemman kuin oikean puolen seuraamista. Koiratanssitermein nämä ovat jotain positioita tms mutta koska en tunne terminologiaa niin parempi kun en puhu niistä mitään.

Se mikä on Kikin temppukavalkaadissa "agi" on myös htm-liike; siis silloin kun siihen otetaan liikkuminen mukaan. Näissä kolmessa (oik, vas ja agi) minulla onkin jo alokasluokkaan vaadittavat osaset hallussa. Sitten vain vaihdellaan tempoa ja fs-temppusilla vaihdetaan koiran seuraamispaikkaa. Yksinkertaista eikö totta? No ei tod :-D

Taas pitää aloittaa alusta biisin kuuntelu ja miettiä millainen seuraaminen mihinkin sopisi, pitää yrittää liikkua musiikin tahtiin jne. Alku- ja lopputemputkin taisivat mennä uusiksi. Tai en oikein tiedä mitä ne voisivat olla. Fs-puolen juttuja ei saa olla mukana kuin 25% koko ohjelmasta joten mitän super spektaakkeleita en voi alkuun ja loppuun rakentaa.

ps. jos työkseni väkertelen verkkosivuja niin aika itsestään selvää tietysti, että tanssista valitsen juurikin htm:n ;-)

Ei kommentteja: