sunnuntai 17. tammikuuta 2016

ks 4/16

Aamulla kello herätti kahdeksalta, salille mars. No en tod muuta kuin kylkeä käänsin siinä kohtaa ;) Mutta olin mä salilla hieman yhdeksän jälkeen :) Pihalla on taas kohtuullisen kylymä (melkeen 30 astetta pakkasta). Kun saavuin salille niin siellä oli pari muuta itseni lisäksi mutta koko ajan siellä ollessa ovi kävi ja porukkaa tuli lisää. 

Hieman mietitytti uuteen ohjelmaan totuttautuminen. Eka kerta yksin uutta ohjelmaa tekemässä. Homma soljui näin:

Ensin minimaaliset venyttelyt (oon näissä aina vaan ylilaiska). Sitten lämmittelin juoksumatolla juosten puol kilsaa (eli viis minuuttia). Seuraavaksi siirryin varsinaisen ohjelmani pariin. 

Menin toisen taljan luo. Kävin punttipuolelta hakemassa laudanpätkän, jonka laitoin lattialle. Ja edessä oleva jalka laudalle niin, että varpaankärjet oli siinä laudalla. Todettiin siis sillä ohjauskierroksella, että mä tarvin laudan avuksi tuohon liikkeeseen. Taisi liittyä jalkojeni kokoeroon tuo homma, pysyy kantapää oikeesta jalastakin lattialla tuolla tavoin. Ja auttoikohan se tasapainoonkin hieman? Harkkana oli siis "yhden jalan askelkyykky 3*10" ja tuo siis tarkoitti sitä, että molemmat jalat piti tehdä kerran (ts molemmilla jaloilla kymmenen askelkyykkyä) ja sitten 45-60 sek palautus. Ja homma uusiksi niin, että kierroksia tuli kolme. 

Seuraavaksi hain yhden viiden kilon painokiekkomötikän ja menin reisilaitteen luo. Vuorossa oli "supersarja (ei taukoja): reiden ojennus 2*12 krt 13kg, etukyykky levypainolla 2*10 krt" mikä siis tarkoitti sitä, että ensin kymmenen kyykkyä painon kanssa, sitten heti perään kakstoista reiden ojennusta laitteella (se istumisversio) ja sitten heti perään taas kyykyt levypainon kanssa ja reiden ojennukset istumislaitteella. 

Sitten vein sen levypainon sinne mistä hainkin sen. Kunnes tajusin, että tartten sitä seuraavassa laitteessa... eli ohjelmassa oli "vaakasoutu laitteessa 3*10 krt, painot 2*7,5kg". Hain siis soutulaitteeseen seittemän ja puol kiloa molemmille puolille (vitskan ja 2,5kg painot molemmin puolin). Tein tämän liikkeen. Eli kymmenen toistoa, palautustauko (45-60sek) ja saman toisto yhteensä siis kolme kertaa. 

Paitsi, että ennen tuota soutuhommaa tein 3*12 krt sillä makuureisilaitteella. Olikohan jotain kymmenen ja kahdenkymmen kilon väliltä tässä vekottimessa painot. Tämä ei siis kuulu oikeesti uuteen ohjelmaani (ilmeisesti), mutta kun yks tarvittava laite oli epäkunnossa viime keskiviikkona niin tehtiin tätä sen sijasta. Ja nyt sitten en tee sitä uutta hommaa vielä, vaan vasta sitten kun mulle on opetettu sen välineen käyttö. En osannut nostaa sitä etuosaa ylemmäs joten yläkroppa oli vähän turhan alhaalla, mutta sain mä silti siinä laitteessa jotain puhistua... 

Seuraavaksi kävin tekemässä "pystypunnerrus istuen tangolla 3*10 krt. 9 kg". Tämä on tuskanen liike. Oon muka käynyt kuntosalilla jonku kerran ja tuota kun tekee niin tuntee ittensä ihan voimattomaksi. En tod voi tehdä kymmentätoistoa. Nyt tein seitsemän per kierros ja siinäkin oli pusertamista. Tämän hetken kuntosaleilu tavoitteena onkin, että joskus pystyisin oikeasti tekemään ohjelman mukaisen toistomäärän (silmienpyörittelyä). 

Seuraavaksi ohjelmassa oli "rintapunnerrus laitteella 3*10 krt. 5 kg". Ihme laite. Sinne pitää kiivetä. Tein yhden sarjan vitosen painolla, tuntui kevyeltä, joten kipusin alas ja tein kaksi muuta sarjaa kymmenellä kilolla - ei tuntunut enää yhtään kevyeltä ;)

Sitten siirryin takas taljalaitteiden luo ja tein "ylätalja 3*12 krt. 18 kg." Tämä on ihan mukava liike. Tuntuu mutta ei ole hankala tms. Taas välipalautuksina se sama melkeen minuutin tauko. 

Sitten toinen talja liike. Vaihtelin taljaan oikean vermeen koukkuun eli köydet. "Ojentajapunnerrus taljasta niskan takaa köydellä 2*12 krt. Paino 10 kg". Eka kerralla tämä oli jotenkin  tosi vaikea, kun tuntui että kaikki mehut oli meikästä puristettu erilaitteisiin. Nyt ei tuntunut ihan niin pahalta niin tuli mieleen, että missähän kohtaa olin fuskannut? :o Mutta siis tuntui se nyttenkin, että ei se nyt mikään iisibiisi ollut. 

Sitten oli vuorossa taas supersarja. Eli ei  taukoja. Piti mennä sinne oven lähinurkkaukseen ja ottaa seinältä jumppamatto ja ... vähän mietin, että miten mä siinä kehtaan mitään jumppailla, mutta sitten päätin olla välittämättä siitä, että kuinka nololta epämääräinen toimintani näyttää. Mattoväkerryksenä siis: "vatsarutistus + jalkojen nosto ja lasku 2*10 krt. vinorutistus 2*12 krt". Ja tämä meinasi siis sitä, että tein vatsarutistusjalkojennostelu liikkeet, heti perään vinorutistukset ja sitten taas suoraan ilman taukoa vatsarutistukset jalkojen nosteluineen ja sitten vielä yhden satsin vinorutistuksia. 

Ohjelma oli sitten siinä. Mutta en poistunut vielä tässä vaiheessa salilta, vaan kävin ensin juoksemassa kilometrin juoksumatolla ja sitten tein vähän tasapainolautaharjoituksia ja pienet venyttelyt ennen kuin poistuin paikalta.

Ei kommentteja: