torstai 7. tammikuuta 2016

Lähettipalvelu Nemi

Toiminnan tammikuun 2. tehtävä "Mä joka päivä töitä teen". 

Katselin fb-ryhmästä kaikenlaisia hauskoa kuvia joissa koirat kantavat halkoja, nostelevat sukkia jne ja mietin haastetta Nemin osalta. Mitä hommia Nemi tekee? No tekeehän se. Sillä on tehtäviä mitä se tekee joka päivä, mutta niitä olisi vaikea kuvata videolle tai ottaa kuvia, kun ei se kuva kertoisi kuitenkaan mistä on kyse.  

Nemi on lähetti. Joka siis käy kertomassa lauman toiselle jäsenelle, että sen tulisi siirtyä samaan huoneeseen kuin toinen lauman (ihmis)jäsen. Esim jos olen laittamassa ruokaa ja ruoka on valmista, niin sanon Nemille (joka luultavasti nukkuu joko eteiskäytävällä, keittiön lattialla tai jossain muualla just sillon) "Missä Eetu on" "Käy sanomassa Eetulle" tms (näköjään huomaan, että tässä ei olla edes kovin loogisia). Sama toimii herättämiseen tai nukkumaan hakemiseen tai mihin vaan. Nemiä siis lähetellään erilaisiin tehtäviin pitkin päivää. 

Siinä missä Merri oli omatoiminen siivooja (löytäen nenäliinoja, lapasia ja ties mitä), tuoden meille kaikenlaista palkkiontoivossa niin Nemi ei osaa "kieroilla" eli se ei lähde lähettitehtäviä suorittamaan jollei sitä ole käsketty niin tekemään. Tosin joskus se yrittää vuskata eli jättää menemättä perille asti (ihan ihmisen tykö, mä olen vaatinut siltä myös pusun yleensä), mutta sillon se lähetetään tehtäväänsä uudestaan ja vasta kunnolla tehdystä työstä saa palkkion. 

Mutta jotta jotain näyttöäkin olisi tähän kakkostehtävään niin otin Nemistä ennen tämän iltaisiin tokoreeneihin lähtöä tämmöisen räpsyn (jossa näkyy vuosien työ esineenpitoreenistä)

Jos leikki on lapsen työtä niin treeni on koiran työtä?


ps. toki Nemi on myös tiskikone niin kuin monet muutkin lajitoverinsa...

Ei kommentteja: