tiistai 5. tammikuuta 2016

Haaste, jossa on ideaa!

Olen aina ollut sitä mieltä, että... 

tai no, rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että ehkä olen tietoisesti ajatellut näin vain sen aikaa kun olen omistanut koiran :) mahdollisesti ajatusmalli muodostui hieman ennen ensimmäisen koiran ottamista, mutta enivei. 

... kaikille koirille pitää tarjota säännöllisesti jotain aktivointia. Jotain mihin koiran pitää käyttää aivojaan. Pelkkä ruokinta ja pihalla tarpeillaan käyttäminen ei ole _minun mielestä_ hyvää koiran pitoa. Tiedän, että useat ihmiset ovat kanssani eri mieltä. Mutta ei se mitään. Kukin tyylillään. Mitenkään sen ahkerampi en ole itse kuin muutkaan, ja olen jo aikoja sitten todennut, että helpoiten pääsen sillä, että harrastan koirani kanssa jotain säännöllistä koiraharrastetta. Sellaista missä joku muu keksii mitä tehdään :) itse sitten vain toimin (kutakuinkin) annettujen ohjeiden mukaisesti. Ja jos oikein innostun niin harjoittelen näitä toimintoja sitten hieman kotonakin (tai omatoimisesti vapaavuorolla hallilla) ohjattujen harjoitusten välisenä aikana. 

Mutta koska kaikki eivät ole innostuneita tällaisesta säännöllisestä treenitoiminnasta, syystä taikka toisesta, niin nykypäivänä Facebook kaikenlaisine haasteineen tulee tässä apuun. Koska oikeasti sillä ei ole sen koiran aktivoinnin kannalta merkitystä, että treenataanko sitä tottelevaisuuden erikoisvoittajaluokan liikkeitä vai jotain "höpötemppuja". Joulukuussa minut oli fb-kaverini toimesta liitetty yhteen tällaiseen ryhmään "Toiminnan tammikuu 2016".  

Ensimmäinen haastetehtävä julkaistiin eilen, aiheena tuoli. Täytyy sanoa, että meidän ensimmäinen tuolitemppuilu oli kaikkein onnistunein. Nemi tarjosi iloisesti kaikenlaista tekemistä, se jopa ryömi tuolin alta mikä oli sille/meille aivan uutta! :) Tänään kokeilin toisenlaisella tuolilla tehdä kaukoja. Ne olivat kyllä todella onnistuneita, mutta koiran ilme ei ollut niin iloinen. Tehtiin siis istu-seiso -vaihdoksia  

Tänään sitten videoitiinkin jotain, mutta eipä koira tarjonnut enää ryömimisosiota. En halunnut kuitenkaan ohjata koiraa mihinkään tiettyyn toimintaan vaan ennemmin palkkailin sitä tuoliin liittyvistä jutuista mitä se itse keksi tehdä :)

https://youtu.be/zF4vMlTc5q0

Ei kommentteja: