torstai 21. tammikuuta 2016

Torstai on (epä)toivoa täynnä

Eilen kävin Nemin kanssa aamulla reenimässä. Kuten olen jo aiemmin kertonut. Olin suunnitellut, että teen huomattavasti kauempaa kuin yleensä törpönkiertoreeniä. Kaikki oli aseteltu kohilleen ja sanoin koiralle "kierrä". Se lähti liikkeelle istumisasennostaan innokkaasti, mutta ulvahti samantien ja kääntyi pois "linjalta" ja palasi takaisin mun luo. Säikähdin tietysti ihan tajuttomasti ja koitin kopeida koiraa mutta en löytänyt siitä mitään syytä (kun en osaa kopeloida oikein, tai diagnisoida kopelointia). Ei taidettu sitten enää tehdä oikein mitään harjotteita.

Lenkin jälkeen koira ei meinannut pystyä hyppäämään autohäkkiinsä. Yritti ensin siis itse kerran, ei onnistunut ja otti sitten uusiksi ja hyppäsi itse autoon. Kotona nostin sen pois autosta ja illalla kun haettiin Eetu lipastolta, vietiin japanintunnille ja käytiin kävelyllä Karjasillalla niin nostelin koiraa autoon/autosta. Illalla kotona Nemi ulahti kun sitä koski johonkin kyljen suuntaan. Normaalisti se tulee pyytämään takapihalle pääsyä (tai kertomaan jotain muita juttuja) hyppäämällä vasten (esim kun istun tietsikan äärellä), mutta nyt se ei yhtäkkiä pystynytkään kommunikoimaan normaalilla tavallaan.

Aamulla soitin Otukseen (/Univetiin) heti kun putiikki aukesi  ja kyselin Nemille ell-aikaa. Tälle päivää ei ollut yhtään vapaata aikaa. Aika saatiin huomiselle aamupäivälle. Hoitaja lupasi soitella jos tulee peruutusaikojaa kuitenkin tälle päivää. Eikä aikaa kulunut ehkä kuin vartti kun puhelin soi; saimme ajan tälle iltaa 19.15. Joten niinpä sitä oltiin hieman ennen seitsemää Otuksen odotustilassa. Nemi haukkui tosi paljon, ei meinannut millään rauhoittua olemaan. Se oli myös haukkunut ihan tajuttomasti (enemmän kuin yleensä ja erilaisemmalla äänensävyllä) päivälenkillä, vähän semmosta hämmentynyttä haukkua, että on epämukavaa.

Ennen eläinlääkärintutkimusta Nemi kävi puntarilla ja painoi 14,5 kg. Eläinlääkäri tutki Nemin huolellisesti, esim kuunteli sydämen mikä oli ihan ok. Sitten päädyimme kuvauttamaan Nemin ja sulkemaan samalla pois kaikenlaisia pahispeikkoja (ettei sillä vaan olisi esim sitä luusyövän paholaista mihin Merri menehtyi).

Kyynärnivelet

Kyynärnivelet
Olkapää

olkapääLanneranka
Rintaranka
Polvi


Polvi

"Nemiä tutkittiin kipuiluun ja hyppäämishaluttomuuden takia. Tutkittaessa Nemi reagoi vasemman takajalan suoraksi taakse vetämiseen niin, että halusi palauttaa jalan normaaliasentoon nopeasti. Nemi reagoi myös oikean olkapään jännealueen paineluun. Muita kipukohtia ei löytynyt."


"Nemi rauhoitettiin röntgenkuvausta varten. Molemmissa olkapäissä ihan pikkuiset luupiikit, jotka voivat olla nivelrikon alkua. Vasemmassa lonkkanivelessä nivelen keskellä epätasaisuutta, mikä voi aiheuttaa kivun jalan ojennuksessa.


Todennäköisesti Nemin oireilu johtuu olkapään jännetupin tulehduksesta tai on lihasperäistä kipuilua.


Kotiin kipulääke ohjeen mukaan."

2 kommenttia:

Pamu kirjoitti...

Paranemisia Nemille! Näiden nestoreiden kanssa sitä saa olla aina sydän syrjällään, kun vaivoja iän myötä tulee. :/ Toivottavasti lääkekuurista on Nemille apua.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos, toivotaan todella, että toipilasaika auttaa ja Nemi porskuttaisi kanssamme vielä pitkään. Pysäyttäviä tällaiset, ei se Nemsku ehkä olekaan ikinuori?!