maanantai 15. lokakuuta 2012

Uusia aksailusääntöjä

Eilen on ollut Agiliiton kokous. Siellä on päätetty, että:

 SM-kisojen ajankohta pysyy ennallaan viikkoa ennen juhannusta. MM-karsinnat järjestetään vuodesta 2014 alkaen lähtökoht. viikko juhannuksen jälkeen.
Agilityn kilpailusäännöstöön päätettiin tehdä mm. seuraavia muutoksia. Muutokset vahvistetaan vielä Kennelliitossa. Jatkossa koiran omistaja voi anoa SAGIlta koiran siirtämistä 3-luokasta 2-luokkaan. Siirtyminen takaisin alempaan kokoluokkaan on lopullinen, eikä alempaan tasoluokkaan siirretty koira voi vastaanottaa sertifikaattia. Jatkossa 3-luokassa voi kilpailla kiimassa olevan nartun kanssa. 3-luokkaan osallistuvan kiimassa olevan nartun tulee käyttää juoksusuojaa kilpailupaikalla ja sen talutushihnaan tulee sitoa punainen nauha merkiksi juoksuajasta. Juoksusuoja poistetaan kilpailusuorituksen ajaksi. 

Ei mitään meidän elämää mullistavaa. Enkä mä tuon takia jättäisi leikkauttamatta narttujani. Niiden hormonitaalinen (onko tuo ees sana ;D) toiminta oli sellaista, että juoksuja ennen ja varsinkin juoksujen jälkeen olivat sellaisia laamoja ettei puhettakaan normaalista harrastuselämästä. Eli vaikka juoksujen aikana saisikin kisata, niin ... puolet vuodesta koirani kuitenkin olisivat ihmeellisiä nysväkkeitä. Kaikkiin koiriin juoksut eivät tokikaan vaikuta noin.

Luokkavaihtosääntö: olisinko siirtynyt Merrin kanssa takaisin kakkosiin jos tuollainen sääntö olisi ollut silloin? No en todellakaan. Ihan sama vaikka aina oltiin (kutakuinkin aina) viimisellä sijalla tuloksen saaneista tms. Tai jos Nemi joskus kolmosiin nousee niin sitten rallatellaan siellä. Tai no no hyppykorkeudet toki on siellä keskimäärin korkiammat kuin kakkosissa, eli se on ainut puoli mikä voi vaikuttaa edes asian harkitsemiseen. Mutta kun ei olla vielä kolmosissa niin tämä ei ole ajankohtainen asia sen suuremmalle pohdiskelulle. 

Ja yleistä polemiikkia on noussut tuosta aiheesta juoksunartut kisaamassa. Jotkut perustelevat hyvänä asiana sitä, että pitäähän koirien kolmosissa olla jo niin laji-innostuneita ettei niitä ne juoksunartut haittaa. Mutta on olemassa myös vielä niitä kisoja joissa samana päivänä on myös niitä alempien luokkien koirakoita mukana eikä vaan kolmosia ... nekö koirat sitten saavat / eivät saa reagoida paikallaoleviin juoksuisiin kolmosluokkalaisiin. 

Joo. Hyvähän se mun on puhua kun mulla on steriloituja narttukoiria :) Toisaalta myös mun narttujani kiinnostaa ne juoksupissat ... ei ne nyt varmastikaan urostenlailla sekoile niistä juoksuhajuista muttei ne kyllä täysin välinpitämättömiäkään aiheesta ole. 

Ei kommentteja: