tiistai 2. lokakuuta 2012

N126 agi

Nemin eilisissä agireeneissä oli kaksi teemaa: pujottelu ja kontaktit. Marilla oli hieno visio koirakkojen kevään suorituksista näillä esteillä. Josko ees osittain toteutuisi meidänkin kohdalla niin olisihan se hienoa :)

Pujottelussa olisi pitänyt harkata päällejuoksuja ja takaaleikkauksia hurjista kulmista. Muttei Nemi imenyt sisään kepakoille ollenkaan niin hyvin että niitä harjoituksia ois voinut tehdä. Vaikka palkka odotti lopussa. Käytin namimunaa koska muuten Nemi ois takuulla syönyt useita palkkoja kun kukaan ei ollut vahtimassa palkkaa. Tehtiin ainakin puol tusinaa yritystä joissa koira joko juoksi haukkuen suoraan palkalle tai käväisi jossain kohtaa keppejä ja sitten kiiruhti palkalle. Harjoitusta piti helpottaa huomattavasti että tuo harkka toimi. Päällejuoksut eivät onnistuneet ollenkaan. Leikkaukset sentään sitten muutaman yrityksen jälkeen - ei tosin siten kuten Mari oli aluksi meitä opastanut. Me tehtiin lievennettyjä versioita - toisaalta kun meidän kepakot ovat olleet hieman hataralla kantilla viime kuukausina niin onkos tuo nyt niin ihmekään ettei mihinkään wuhuu-suorituksiin ylletty.

Keinulla sai tehdä itsekseen jotain kutsukeinuja. Siis lähettää koira putkeen ja sitten ootella siinä keinun viekussa tai takana (siis keinun lopussa) jotta koira suorittaa ko esteen. Nämä harkat menivät tosi hyvin. Hienosti Neppula juoksi keinulle ja ootti jotta vapautin sen. 

Mari sitten katteli miten tehtiin puomia. Siis ihan vaan alasmenoa. Palkalle imua. Tämmösen tapaisia reenejä on tehty viimeksi vanhalla hallilla. Nyt on tarkotus nostaa Nemin vietit piippuun ja sitten päästää se tekemään siinä mielentilassa se puomi - tai aluksi vaan se alastulo. Ja siis oletetaan että koira tajuaa vieteissäänkin tehdä pysähdyksen. Itse seisotaan paikallaan. Pikkuhiljaa siirrytään kauemmas eli siis taaemmas ja taaemmas. Tarkoitus on, että joskus koiralla olisi niin himo juosta sinne puomin loppuun että itse voi olla missä vaan. Tai jättäytyä sinne ihan taakse. Liikkua tai olla liikkumatta. Ja kyllä, sillä on merkitystä onko ne etutassut missä tai tässä. Kun Nemi oli kunnon "tilassa" eli toosi innoissaan niin ne tassutkin kolahtivat oikiaan kohtaan. Jos se on matalemmilla kierroksilla, epävarma tms niin sillon helposti tassut jää mihin sattuu (mahdollisesti, ehkä). 

Onpahan jotain mitä reeniä. Joo, siis ainahan on. Mutta että taas voiaan harkata hyvällä omallatunnolla kontakteja.  

....ja pujoa. 

Ei kommentteja: