tiistai 23. kesäkuuta 2009

Hyvä treeni - parempi mieli


Eilen oli tosiaan Haukkiksella epikset. Joihin en osallistunut koirieni kanssa koska:
a) ilmoittautuminen alkoi klo 17.30 ja olin Haukkiksella vasta hieman ennen kuutta. En vain mitenkään ehtinyt pelipaikalle aiemmin.
b) syy a + halusin lenkittää koirat rauhassa ilman hötkyilyjä rataantutustumisiin yms yms
c) ratoina kisoissa oli möllit ja kilpailevat. Molemmissa radoissa oli kontakteja, joihin en halunnut päästää Nemiä kaahailemaan. (Merrin kanssa toki olisin voinut, mutta päädyin kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun)
d) maanantain harkkaryhmäläisten kuului talkoilla. Joten kilttinä tyttönä talkoilin.

Kun epikset olivat ohitse, niin helpotin muiden orjien (=toimitsijoiden) hommaa huomattavasti, sillä esteitä ei tarvinnut kerätä poikke. Vain numerot keräilivät varastoon. Minä näet jäin reenimään koirineni kentälle. Siinäpä tuli sekä reeniä, että esteiden siirtelyä muutaman viikon edestä. Tässähän näet tulee noin kuukauden tauko reeneistä kun lähdetään kesälomareissulle.

Tuijan blogissa näytti olevan piirrokset eilisistä radoista, joten lainasin hieman toista. Ja tein siihen omia merkintöjäni.


Ensin tein Merrin kanssa tuota kisarataa (eli alkuperäinen numerointi, siis mustat nrot). Aloitin ohjauksen tuosta x:n kohdalta. Kävin pirkkoilemassa ykkösen ja kakkosen välissä (niin korostetusti, että Merri jäi siihen hetkeksi etsimään namua, jota siinä ei ollut, tuli kuitenkin mun matkaan ts meni putkeen kun käskin). 4 putken haussa ei ollut mitään ongelmaa, siis putken pään. Pujottelu mentiin vauhdilla! Puomille palkkasin.

Siitä sitten todella lennokas jatko. Vaikka olin puoliks unhoittanut renkaan ja muurin maxi-asentoon. Ei tuottanut ongelmaa koiralle (tai muurin palikat taisi kolista). Useista toistoista huolimatta en ehtinyt mitenkään 16 putkelle. Ihan sama mitä yritin, niin koko ajan olin myöhässä ja siinä kohtaa tuli tökkö (Ö). Nautin kuitenkin Merrin vauhdista, ihanata, ihanata Pusu

Lisäksi Merri reeni pujoa palkalla, ääni väheni ja vauhti kasvoi Hymy

Nemin kanssa aloitin N1-N3 harjoituksella, jossa aloitin itse putken ja hypyn välimailta, lähempää hyppyä. Otin tosi tiukan käännöksen hypyltä. Välillä palkatenkin sen. Nemi tuli nätisti käteen. Ja sitten käänsin puomille (joka oli hieman eri kohdassa kuin kuvassa, kulma tähän harjoitukseen ei ollut noin paha). Puomin taakse olin vienyt namilautasen. Ekalla kerralla koira jäi aika kauas, varpaat just ja just kontaktialueella. Toisella kerralla kannustin hieman paremmin koiraa - ja voi viikset! Kaks-kakkoset tuli ja samalla Haukkis kajahti ku meitsi kiljahti Nauru Tästä riemaantuneena Nemi pisti vielä uudestaan parastaan. Kait mun täytyy taas jatkaa kiljuiluja, kun se tuntuu pistävän koiran pistämään parastaan?

Sitten mietin miten reenisin aata. Ja päädyin aloittamaan renkaalta. Käytössä oli se samanlainen rengas mikä Activellakin on, jota Nemi ei välillä ole suostunut suorittamaan. Nyt renkaan kanssa, taas vaihteeksi -hyvä toki niin-, ei ollut mitään ongelmia. Eli harkkana N5-N10. Yhdellä kerralla koira kerkesi tulla maahan ennen kuin pysähtyi - sittenkin kyllä kirraa-käskyllä yritti parhaansa, eli koitti peruuttaa esteelle onnistumatta saamaan oikiaa asentoa. Siitä otin vaan koiran pois ja otin uudestaan hyppy-a, jolloin löytyi taas oikia 2-2 asento Hymy (koko harkka tehtiin muutaman kerran onnistuneesti, koiralla hyvä irtoavuus ja vauhti kaikille esteille)

Sitten Nemi reeni lisää rengasta, eteen-meno reeninä eli N12-N14. Kerran karkasi kun vein palkkaa loppuun. Muutoin pysyin paikallaan ja esteissä ja irtoavuudessa ei mitään ongelmia.

Pujotteluakin otettiin. Palkkalla toki. Sekä niin, että lähetin esteelle ja juoksin vierellä plus niin, että odotin palkan kanssa esteen toisessa päässä ja koira sai työskennellä yksinänsä. Hyvin toimi sekin.

Sitten kantelin suurimman osan esteistä pois. Koirat olivat jäähyllä sillävälin. Siirsin aita-nro ykkösen samansuuntaisesti 18:n kanssa ja harkkasin Merrin kanssa M1-M5 ratasta. Pistin palkan vitskan taakse, koira ei kyllä sen jälkeen pysynyt suorassa. Kuono kohti putkea Silmänisku mutta ei toisaalta varastanut suoraan palkallekaan (i h m e !). Menin putken ja kolmoshypyn tienoille ottamaan koiran liikkeelle, takaa käsky ja sitten Eteen! Irtoamistreeniä siis viimiseksi muistoksi ennen kesälomille kirmaamista Hymy (pari kolme toistoa)

Nemille tästä harkasta vain esteet 3-5. Eli se irtoaminen.

Ja tosiaan. Nyt voi jäädä hyvillä mielin lomille. Kun kisoissa Nemin kontaktit eivät todellakaan pitäneet. Niin ei se niitä onneksi ole unhoittanut. Edelleen oli vauhtia, mutta kontaktit toimivat silti hienosti. Irtoavuutta oli ja pujottelukin sujui. Merrillä myös olen erityisen tyytyväinen sen vauhtiin. Estehakuisuuteen/irtoamiseen.

Seukkikerran reenitään joskus heinäkuun lopussa, näillä näkymin. Ja kisarumba jatkuu sitten elokuussa.

Ei kommentteja: