maanantai 18. toukokuuta 2009

Omituinen Piteå KR


Lauantaina ajeltiin Ruotsiin, Piteåån KaikkienRotujen KoiraNäyttelyyn. Ruotsinlapinkoiria sinne oli ilmoitettu 14 ja ne arvosteli joku norjalainen (jonka nimi ei jää näköjään millään mieleen).

Sää oli kaunis, aurinkoinen. Olisikohan perillä ollu noin 13-16 astetta lämmintä. Niin, että esitin koiran (Nemi) t-paitasilleen. Ootos ajalla heittelin välillä takkia päälle ja pois kun en osannut päättää onko helle vai ei.

Perillä näyttelypaikalla oltiin itseasiassa aika hyvässä ajassa. Suomenlapinkoirat olivat menossa kun tultiin kehänlaidalle. Slk:n jälkeen oli siis lapinporokoirat ennen meidän rotua. Ehdittiin pystyttää leiri, käytin koirat tarkastuksessa ("puomi" jossa joku tutki koiran, riitti kun katsoi vain toisen koiristamme) ja sain täplän koirien numerolappuihin. Sitten käytin koiria vuoron perään pienellä kävelyllä (olin antanut niille aamulla aamupalan, kumpikaan ei tietty kakannut näillä lenkeillä - pientä huolta että ei kait niitä vain rupia kakattamaan kehäkierroksilla, no, ei ruvennut). Seurailin kehää hetkusen ja viimeistelin koirien harjauksen minkä varsinaisesti olin tehnyt jo kotona. Ei sillä, että Nemissä nyt niin kovasti harjattavaa olisikaan Silmänisku

Etukäteen mietittiin, että miten ne Ruotsin näyttelysäännöt oikein menevätkään? Siis jos koirat ovat valioluokassa. Nythän meidän rekut olivat ensimmäistä kertaa Ruotsissa valiojoukoissa. Seuraaviin Ruotsin näytelmiin (jotka ovat siis Visbyssä heinäkuun alussa) Merri on ilmoitettu veteraaneihin, piti se Mersu kuitenkin edes kerran käyttää Ruottisa valioissa.

Nartuissa oli pari kolme koiraa ennen valioita. Kukaan niistä ei saanut ck:ta. Valioluokassa oli kolme koiraa: Nemi, Merri ja joku. Ensin tuomari katsoi kaikkien koirien ilmettä ja olemusta, sitten kierrettiin kehää. Ja sitten oli yksilöarvostelu. Mitään nauhoja ei jaettu. Sitten tuomari tuumaili koirien keskinäistä järjestystä. Juoksutti ja syynäsi. Merriä ja sitä "jokua" tuomari syynäsi erityisen tarkkaan. Jossain juoksu vaiheessa Merri protestoi haukkumalla... ja se "joku" voitti, Merri oli siis kakkonen ja Nemi kolmonen. Merri sai ck:n, Nemi ei.

Minä menin hakemaan Nemin arvostelua ja Eetu jäi Merrin kanssa kehään. Pn-kehää varten. Mutta kehäsihteeri ajoi Merrinkin ulos kehästä (ehkei se tyly ollut kuitenkaan, mutta jok tap niitten ei pitänytkään jäädä sinne) ja minä sain molempien koiriemme arvostelulomakkeet. En tutkinut niitä siinä vaan vasta kotona.

Seuraavaksi kehässä olikin jo rop-vsp -koirien valinta.

Luulin, että Merri olisi ollut pn2. Siis että sitä pn-kehää ei ollut vaan sen takia kun vain valioluokan voittanut narttu ja Merri saivat ck:n eli tuomari tiesi jo järjestyksen niin nimellistä pn-kehää ei tarvittu. Mutta kotona huomasin, että arvostelusta puuttuu Merrin kohalta merkintä pn-sijoituksesta (jos nyt osaan lukea sitä lomaketta oikein).

Tosi outoa. Onneksi sillä kuitenkaan ei ole mitään väliä. Hymy
Merri sai kuitenkin ck:n ja meillä oli kiva reissu Ruottiin ja nähtiin kauniita ja komeita ruotsinlapikkaita ja syötiin eväitä kehänlaidalla rodun arvostelun päätyttyä. Sekä shoppailtiin hieman Haaparannassa Kieli ulkona Plus koirat olivat väsyneitä kotiin päästyään, eli jonkinlaisesta koirien aktivoinnista tuo kävi.

Ei kommentteja: