tiistai 12. toukokuuta 2009

Haukkis reenit virallisesti käyntiin


Olimme eilen n klo 19 Haukkiksella. Hyvin ehdin siis lenkittämään koirat ennen kuin Merrin ryhmä alkoi. Merrihän on siis täysin uudessa ryhmässä, kouluttajana Eila. Reenikavereita oli tällä kertaa paikalla Nuka, Riki, Näsä, Jeppe ja Cheri.

Tehtiin pitkä rata, jossa hankalimpana paikkana meille oli a-putki -hässäkkä (an alla kaksi putkea), jotka kaikki esteet suoritettiin omissa järjestyksissään. Eka kiekalla putkeen, sitten jotain välissä, sitten aalle ja taas jotain välissä ja sitten viimeisimpään putkeen.
Tein leikkauksen ennen pujottelua ja Mersu ei häiriintynyt siitä.
Aan kontakti oli ensin vähän loikahtava, joten otin sen kohdan sitten vielä uusiksi.

Nemihän sitten oli levottomuuden huippu kun sen reenivuoro oli. Siis Nemin reenithän ovat Merrin reenien jälkeen. Nemin ryhmää vetää Heli. Reenikamuja oli paikalla Hessu, Mortti ja Ella.

Tein ilmeisesti virheen kun pyysin Heliä viemään namilautasen puomin jälk. (rata loppui hyppyyn, mutta mä päätin lopettaa puomiin) Nemi havaitsi lautasen, joka veti sitä magneetin lailla puoleensa. Plus mun löperö ohjaus... antoi koiralle melkein mahdollisuuden mennä lautaselle omin lupineen. Muttei ihan. Ohjaus ja koiran meno oli kuitenkin lapasesta. Jahka allekirjoittanut terästäytyi niin saatiin kohtuullista rataa tehtyä.
Alun 5 ekaa estettä hyvin (sis. pujo jossa ei ongelmia). Sitten vauhdilla aalle, jonne koiruus ei pysähtynyt Huuto Koiran rauhoittelu ja uudestaan aalle, jolloin tuli kunnon kontakti.
Sitten kohta missä ajattelin, että jos koira normaalissa vauhdissaan niin mitenkään ehdi valssailemaan. Että mitä neuvoksi. Noh sylkkäri siis. Ensin koira haisteli maata, kun en käskyttänyt kunnolla. Mutta kun käskytys oli kohdallaan niin hypyt sylkkäreineen onnistui. Sitten tein saman kohdan uusiksi hieman eri reittiä valssin avulla, ja sekin meni ihan kivasti. Koira ja hyppelöt toimivat. Puomi meni kuten on viime aikoina mennyt, ei 2-2. Aluksi jäi hieman kauas (vain etutassut kontaktialueella) toisella kerralla pisti kaikki tassunsa kontaktille.

Väliajalla kävin ottamassa keinua puolisen tusinaa kertaa hihnassa.
Ja lopuksi otin a:ta pari kertaa hihnassa (ärsytti se aiempi läpitulo) sekä a:n niin, että Heli vartioi namilautasta joka oli hypyn takana (siis a-aita). Mutta vaadin toki pysähtymisen aan kontaktille. siitä luvan kanssa liikkeelle "saa-hyppy" jossa ei kyllä hyppy-käskyä oikeesti tarvittu kun koiran katse oli jo kohdistunut namilautaseen Kieli ulkona

Ei kommentteja: