keskiviikko 14. helmikuuta 2007

Tuiketta silmissä



(koska blogi jumii hieman niin juttua Nemin agiliidoista enkuksi hieman myöhemmin)

Nemi oli hivenen reippaammalla tuulella maanantain agiharkoissa, siis reippaampi kuin aiemmin. Pihalla hallille tullessa se kyllä haras tuttuun tyyliinsä vastaan, joten raahasin sen "väkisten" halliin. Halli on siis Nemistä ahdistava paikka, tosin kyllä neidistä työskentelyintoa lopulta löytyi kun päästiin asiaan. Tosin väliajoilla pitää kommentoida jos ja vaikka mitä, kun ehtii katselemaan muiden menoa.

Menimme ekoina suorittamaan pidempää rataharjoitusta. Rata alkoi vinolla hypyllä, josta olisi pitänyt mennä pujotteluun. Mutta koska Nemi ei vielä oikein osaa vauhdikasta pujoon menoa niin aloitimme suoraan pujottelusta. Pujon jälkeen käännös oikealle ja hyppy, sitten koira käteen ja itse peruutusta (mulle hieman hidasta) ja koira käskyllä suoraan putkeen. Putken jälkeen hyppy eteenpäin ja "ohjaus käden vaihto" eli leikkaus ja kääntö hypylle vasemmalle päin. Jolla suunnalla A-este houkuttelikin jo, eli sitten sinne a:lle. Jolta kääntö vasemmalle pussiin, josta taas pujotteluun ja loppu hypylle. Väänsimme tovin pujo-hyppy-putki-hyppy-hyppy -kohtaa saaden sen onneksi jollekin mallille. Pussin jälkeen vääntäydin "helpommalle" puolelle pujoa, sitä toista puolta tulee treenattua luvattoman vähän, joten ei suju vielä radalla.
Sain neuvon ettei kannattaisi heilutella kättä niin paljon pujottelussa, Nemi ei enää tarvitse sitä. Eli voin siirtyä pitämään kättä vaan näyttönä (josta myöhemmin voi vääntäytyä tekemään valssin tai miten ikinä rata pujon jälkeen jatkuukaan).
Treenailimme pujoa puolikkaalla esteellä, molemmilta puolilta. Mikä sujuikin ihan hyvin.

Pienempänä harjoituksena oli rengas-putki -yhdistelmä (plus yks hyppy). Putkelta renkaalle meni ihan hyvin, jos otin putkelta vastaan ja ohjasin koiran niin että se oli mun vasemmalla puolella. Jos se taas oli oikealla niin koira kiersi esteen. Yksittäisenä esteenä meni onneksi renkaan kummalta puolelta vain ohjattaessa. Kokeilimme myös hyppy-rengas-putki yhdistelmää, mutta en kyllä enää muista toimiko tuo Nemille vai ei.. Jokatapauksessa Nemin työskentely oli maanantaina jo parempaa kuin aiemmin, joten eiköhän tämä tästä sutviinnu.

Kävimme myös tiistaina aamupäivästä hallilla. Tein muistinvaraisesti tuosta maanantain harjoitusradasta tuon aita-kepit-aita-putki-aita-aita -kohdan, jota treenailin Nemin kanssa. Jossa ilmeni ihan ihmeellinen ongelma, eli jos menin ekan hypyn taakse/etu viereen vastaanottamaan koiraa niin koira kiersi sen hypyn. Näin tapahtui vaikka kuinka monta kertaa. Jos taas lähdin about yhtäaikaa tai hyppysiivekkeen vierestä niin Nemi hyppäs riman yli ihan suit-sait ilman mitään ongelmaa.
Ennen pujottelua piti ottaa koira huolella haltuun. Tosin kerran tai kaksi kakru viuhahti suoraan pujoon, mutta tosin sitten alkoi pujotella hieman miten sattuu. Kenties johtuen siitä kun itse olin auttamattomasti myöhässä tahi en aivan asioiden tasalla.
Kokeilin putki-kohtaa ilman peruuttamista niin, että valssasin hypyn jälkeen ja otin koiran haltuun ja lähetin putkeen. Tosin tässä sitten ilmeni sellainen toko-koira -ongelma, kun koira tuli putkesta. Eli Nemin on ilmeisesti hankala hahmottaa kulkemista mun oikealla puolella. Vääntyili väkisten vasemmalle puolelleni. Teimme sitten pari kertaa niin, että putken jälkeisen hypyn takana oli namikuppi. Jolloin saatiin Nemi irtoamaan tosi hyvin sinne hypylle. Sitten vain mulla käskytystä seuraavalle hypylle, mutta kuitenkin niin etten kiirehdi asioiden edelle. Jos olin ohittanut hyppysiivekkeen niin myös Nemi ohitti sen -hyppäämättä sitä hyppyä. Tätä harjoitusta tehtiin hetki, sitten Nemi jäähylle ja kohta taas pikkasen uudestaan.

Lopuksi otin vielä rengasta yksittäisenä, edelleen tuon vasen/oikee puoli ongelman kanssa. Olin unhottanut lelut kotiin, joten tajusin vasta harkan loppumetreillä palkata Nemiä kinttaallani. Oi, sitä Nemin riemuilmettä ja säihkettä silmissä, kun se hyppäs renkaan läpi ja hanska lensi samalla Nemi toi mulle kinttaan ja mä käskin sen irrottaa ja otin sen siltä ja palkkasin vielä namilla ja/tai revitytin hetken kintasta ja käskin sitten antamaan sen mulle. Ja Nemi oli ihan tohkeissaan. Tein vielä pari muuta harjoitusta samalla kintas-palkkaus -systeemillä.

Olipa ihanaa nähdä se tuike kakrun silmissä, ja saada se noin "tarttumaan ja kiskomaan". Viimeksi se on tainnut repiä ja retuuttaa noin kesätreeneissä

Ei kommentteja: