maanantai 5. helmikuuta 2007

Jatkoryhmän treeni 1.2.-07


Pirkon juoksuttaessa koirakkoja ratatreenissä hallin päädyssä harjoiteltiin renkaan, pujottelun ja muutaman hypyn avulla. Lähes kaikki koirat osasivat renkaan todella hyvin, paremmin kuin jokunen viikko takaisin olleessa rataharjoituksessa. Rengasta mentiin yksittäin ja ennen hyppyä ja hypyn jälkeen, ja kaikki onnistui hyvin. Osaltaan onnistumiseen vaikutti varmastikin ohjaajien rauhallisuus ja keskittyminen. Rengas kun ei ollut varsinaisella radalla, vaan hyvin lyhyessä harjoituksessa, joten kellään ei ollut kiire minnekään.

Samoin harjoiteltiin pujottelua yksittäin ja hypyn kautta, tai pujosta hypylle, tai pujo - hyppy - pujo tai pujo -hyppy - takaa - hyppy - pujo. Tai rengas - hyppy - hyppy - takaa - hyppy - pujo. Takaahypyt olivat ikävästi lähellä seinää, mutta hyvin koirat hyppelivät kohti seinääkin eivätkä häiriintyneet tuosta. Takaa-hyppy -treeni on alkanut tuottaa tulosta, ja koirat (ja ohjaajat) osaavat hakea sen toisen hypyn jo aika hyvin.
Pujottelussa on syytä kiinnittää huomiota omaan käskytykseen, jotkut koirat lakkaavat pujottelemasta jos ohjaajan käskytys (liike, näyttö, sanallinen opastus) muuttuu jotenkin. Toki kaikkeen koirien täytyy oppia, mutta alkuvaiheessa ei kannata vaatia koirilta liikoja - kepit kun ei ole kuitenkaan kaikkein helpoin este (koirillekaan). Muistakaa myös harjoitella pujoa molemmilta puolilta, siis niin että sillä ei ole väliä kummalla puolella itse olette (koira pujottelee aina samoin, eli eka keppi jää koiran vasemmalle puolelle).


Ei kommentteja: