maanantai 19. helmikuuta 2007

Lappalaisagia



Kävin sunnuntaina pitkästä aikaa lappalaisharjoituksissa hallilla. Vedin agilitaajille (edistyneemmälle sakille) jonkinmoisen treenin. Rata oli kuta kuinkin tällainen:

Muutamia huomioita harjoituksesta:
  • Aluksi radalta tehtiin esteet 1-16, jolloin nuo hypyt 6-18 (/14-16) olivat hieman enemmän "sikin sokin" kuin ovat tuossa kuvassa. Seuraavaksi otettiin hypyt 6-8 (tai 7-8) namikipon avulla eli harjoiteltiin eteen -menemistä / irtaantumista. Ja lopuksi esteet 1-8 niin, että lopussa odotti namikippo. Kaikille koirille nami taisi olla se paras palkka - yllätys yllätys kun lappalaiskoirista on kyse
  • Ohjaukset olivat hieman ruosteessa, tai ohjaajat eivät tienneet miten koiria kannattaisi ohjata (oisaalta joillakin oli hyvinkin onnistuneita ohjauksia), jotta meno olisi mahdollisimman sujuvaa.
  • Pujottelu sujui kaikilta koirilta hyvin, jotkut tarvitsivat vielä hieman ohjausta. Pujottelussa kannattaa muistaa alussa antaa koiralle tilaa hakeutua ensimmäiseen väliin ja toisaalta muistaa se käskytys, ei se koira muutoin tiedä mitä sen pitää tehdä (varsinkaan jos se on vielä yhtään epävarma ko esteen suhteen). Muistakaa myös käskyttää este loppuun asti!
  • Enemmän käskyjä ja kehuja koirille (äänenkäyttöä) niin hyvää tulee :)
Olipas kivaa! Siis mukava oli vetää treenit myös tälle sakille - toivottavasti teilläkin oli mukavaa :)

Ei kommentteja: