keskiviikko 28. helmikuuta 2007

Agilityn vapaavuoro / ti 27.2.



Kävimme taasen tutulla kokoonpanolla hallilla päiväreeneissä. Rakensimme mukaelman Nemin ma-illan ratatreenistä (lopetettiin rata hyppyyn ennen a:ta - ma-harkassa a-oli siis eripaikassa kuin tuossa "kartassa"). Rata meni siis about näin:


Nemin oli hyvin vaikea hahmottaa radalla ollutta rengasta. Joten aloitin tuon ratapätkän suoraan renkaalta. Aluksi sain Nemin irtoamaan todella hyvin renkaalta putkelle, jolloin jäin itse putken alkupäähän odottamaan, että koira tulee putkesta ulos ja sitten kutsuin koiraa ja ohjasin sen hypylle. Tässä vaiheessa piti olla tarkkana etten liikkunut liian aikaisin - jolloin vedin koiran hypyn ohi, jos siis säntäilin yhtään lähelle putkea.
Palkkasin koiran narupallolla, mistä se oli hyvin innoissaan Tosin vähän turhankin innoissaan, sillä lopulta sen keskittyminen itse tekemiseen herpaantui, kun se odotti (katsoi) milloin pallo lentää. Se kultainen keskitie Nemin palkkauksessa on edelleen löytämättä, mutta olin silti iloissani, että Nemiä kiinnosti hallissa myös lelupalkkaus.

Reenailin myös radasta vain osia, tai yhtä estettä. Rengasta otimme paljonkin yksittäisenä esteenä. Tai jatkettuna putkelle. Itse vaan ilmeisesti ohjailin Nemiä sinne putkeen vähän miten sattuu. Eikä koira sitten joka kerta sinne irronnutkaan. Rengasta otimme molemmilta puolilta, joista toinen on huomattavasti heikommalla tolalla.

Merkille pantavaa oli myös se, että Nemi ei edes katsonut a:n suuntaan. Vaikka se olisi ollut "melkein" radalla. Harhaesteenä siis vain. Ihan lopuksi otin tuon a:n vielä yksittäisenä - ihan hyvin Nemi jää istumaan a:n kontaktille.

Saimme hieman häiriötekijöitä treeneihin, kun jossain välissä harjoitteluamme halliin tuli muitakin. Hieman Nemillä meni pasmat sekaisin (haukkui paljon), mutta onneksi se ei kuitenkaan menettänyt työskentelyintoaan kokonaan. Hyvää treeniä Nepsulle, että edelleen pitää voida toimia vaikka ympärillä tapahtuisi muutakin.

Harjoittelimme myös hitusen verran pujottelua. Sekä putkesta tullessa että erikseen, ihan kivasti meni pujo-harkat.

Kiitoksia Pirkolle kommenteista, varsinkin Nemin kanssa treenaillessani. Enpä olisi itse hoksannut moniakaan erheistäni..

Merrin kanssa harjoittelin rataa hieman erillälailla. Eli 6 hypyn jälkeen renkaalle (esteet olivat varmaan oikeesti hieman toisin..) ja sitten loppuhyppy. Maassa oli joku törppö, jonka Merri huomasi ja luuli siellä olevan palkkaa. Laitoinkin sinne sitten namusia ja yritin treenailla eteen -menoa. Enemmän ja vähemmän hyvin tuloksin. Eli Merri kyllä irtosi, mutta välillä väärään aikaan - eli teki muutaman esteen ja varasti palkalle. Mutta irtosi kyllä ...

Lisäksi harjoittelimme itsenäistä pujottelua. Ensin putki - pujo, sitten rengas  - putki - pujo ja lopulta hyppy - rengas - putki - pujo. Ensin Merri oli hieman kysyvänä ennen pujottelua, mutta lähti kepeille kuitenkin käskystä. Sitten hieman napakampaa käskytystä kun koira oli putkessa, jolloin se tiesi putkesta ulos tullessaan jo minne mennä. Lopulta kun teimme koko pätkän niin jäin Merristä jälkeen, mutta ihmeen hyvin se silti meni pujoonkin. Tosin sitten vedätin sitä pujossa (kun sain koiran kiinni), vaikka tuossa pitäisi varmaan pyrkiä reenimään niin, että minä olisin jäljessä, mutta koiran pitäisi silti kyetä itsenäiseen ja nopeaan suoritukseen.
Toisaalta tässä on se ristiriita, että Merrin pujotteluunhan sain nopeutta sillä, että rupesin itse liikkumaan pujon aikana nopeammin. Mitenkähän käy, jos en olekaan ravaamassa siinä vierellä/edellä?



Ei kommentteja: