maanantai 19. helmikuuta 2007

Äänen käheyttä ja levotonta menoa



Siinä vaiheessa iltaa, kun oli vuorossa Nemin tokoharkat, niin tulipa mieleen ettei tämä järjestelyni ole kovin hyvä noiden sunnuntai harjoitusten osalta. Siis aikataulu: 16-17 lappalaisharkat, 18-19 Merrin toko ja 19-20 Nemin toko. Varsinkaan kun lappalaisharkoissa vedin muille agiharkat ja lopuksi hain Merrin autosta ja tein sen kanssa pari pujottelu-vedätystä sekä muutaman satunnaisen hyppelyn Nemin odottaessa autossa. Sitten käytin Nemiä kävelyllä metsässä, autoilin hieman ja jätin Nemin autoon mennen Merrin kanssa tokoilemaan. Lopulta siinä vaiheessa kun kello oli n.19 ja hain Nemin autosta niin koira oli "häkki-hullu". Yritin kävelyttää sitä hieman, rauhoitella samalla, lopulta koira malttoi sentään käydä pissalla eikä vauhkonnut ylt ympäriinsä.

Hallissa ensimmäinen tehtävä asia olisi ollut pareittain (kommentoiden) liikkeestä maahanmeno, mutta Nemi oli vielä ihan liian levoton jotta olisi yhtään tajunnut mistä on kyse. Niinpä kommentoin muutaman kerran parini suorituksia samalla yrittäen pitää Nemin suht hiljaa ja asiallisesti ja sitten vaan käskytin sille yksinkertaisia juttuja - saaden sen voimistelemaan maahan - istu - seiso - istu - seiso - maahan jne. Ja väliin toki pienet tassulla huitomiset eli tassun annot.

Paikallamakuu tehtiin liikkeenomaisesti. Tuo alkoi ihan hyvin, tosin en mennyt kovin kauaksi koirasta. Mutta sitten Nemillä pyöri korvat ja pää ja nenä ja kohta se jo nousikin. Eli koira oli ihan liian levoton ko liikkeeseen.

Harjoittelimme myös luoksetuloa. Jokainen koirakko vuorollaan erikseen. Nemi jäi nätisti istumaan paikalleen muttei malttanut odottaa sitä että minä olisin käskenyt sen "tänne" vaan kirmasi todella iloisesti ja innokkaasti luokseni. Olin siis kerennyt menemään oikean etäisyyden päähän ja odottaa hetken, mutta ei sitten kuitenkaan jaksanut tarpeeksi kauan olla paikallaan. Sitten otimme tämän lyhyemmällä etäisyydellä, joista pari yritystä meni pieleen (Nemi lähti liikkeelle turhan varhain) ennen onnistumista.

Lopuksi harjoittelimme vielä seisomista muttei seuraamisesta seisomista. Ensin otin ns näyttelyseisontaa ja sitten tuota niin että koira jäi paikalleen ja liikuin muutaman askeleen päähän. Tuossa vaiheessa Nemi oli jo "työskentely" tuulella joten homma toimi ihan kivasti.



Ei kommentteja: