sunnuntai 25. helmikuuta 2007

Agi-lauantai



Liidettiin eilen Merrin kanssa kahden startin verran Okk-areenalla, Vesa Sivosen tuomaroimilla radoilla. Ihmeekseni huomasin, että nuo olivat vasta 3. ja 4. kerta meille Vesan radoilla. ->tilastot.

Näihin kisoihin liittyi kaikenlaista muutakin kuin se itse kisaaminen, toimitsijana toki olen ollut monta monituista kertaa ennenkin omissa kisoissa. Mutta nyt olin ensikertaa myös ilmoittautumisten vastaanottajana, joka ei tarkoittanutkaan vain sitä, että olisin kantanut selkä vääränä postilaatikostamme ilmoittautumiskirjeitä kotiin ja kirjannut ne koneelle ilmoittatuneiden joukkoon. (aluksi minulle melkein oli tuollainen käsitys ko toimeen kuuluvista tehtävistä ). Onneksi sain hyvät avut (kiitos Niina & kump.), joten taisin lopulta selviytyä kunnialla kaikista oleellista tehtävistäni.
Itse kisapäivänä olin myös 1-luokassa töissä, tällä kertaa tuomarin sihteerinä.

Siinä vaiheessa, kun 3-luokkien ensimmäinen rt oli ohitse ja olisi kohta ollut vuoro mennä radalle olo oli aika "tööt". Edellisenä iltana tuomarisihteerinlappujen järjestely yms puuhat ja turhan pitkä valvominen, aikainen herätys, aikaisin kisapaikalle tulo, tehdyt tehtävät jne alkoivat verottaa skarppiutta.

Tuosta huolimatta rata meni ihmeenkin hyvin. Vaikka ohjasin Merriä "puoli unessa" (juosten toki jne). Vasta kielto keinulta herätti minut, keinun jälkeen oli puomi, jonka alastulossa Merri pysähtyi kontaktin yläosaan. En huomannut koskettiko Merri kontaktiin vai ei, joten meni tovi että sain käskytettyä sen kunnolla alas asti. Lopuksi oli vielä kolme hyppyä, joista yhden ohi koira melkein juoksi, onneksi sain sen kuitenkin pelastettua.
Unisuudeta huolimatta radalla oli ihan hyviä pätkiä kuten esim yks persjättö jonka tajusin tehdä valssin sijaan ja pujoon meno oli hyvä ja se pujo muutenkin.
Tuloksena yks kielto + n.12sek yliaikaa.

Toisena ratana oli hyppäri, jossa oli melkoista kieputusta. Ja valssi-paikkoja riitti. Ja takaa-hyppyjä. Rata alkoi renkaalta, jonka jälkeen oli hyppy niin vinosti, että en tohtinut mennä vastaanottamaan kovinkaan kaukaa vaan menin vain about 1 ja 2 esteiden väliin ja sitten koira liikkeelle.
Koiran tullessa (toisesta) putkesta mun oli tarkoitus tehdä persjättö ennen pituutta, mutta suunnitelmaa piti muuttaa lennosta koska näytti etten ehtisikään tekemään sitä. Joten valssasin. En usko, että Merri olisi irronnut pituudelle leikkauksella. Valssi oli luultavasti hieman myöhässä ja/tai muuten vain hidas. Eli ei paras mahdollinen juttu, mutta.. Tälläkin radalla pujo mentiin "vaikeammalta" puolelta, ihan hyvin sujui mutta hirmu vedätystä en uskaltanut tehdä. Tosin tällä kertaa ennakoin mielestäni aika hyvin pujon jälkeisen valssin, joten se tuli suht' ajallaan.
Lopussa oli kieputus-hyppyjä (valsseja ja takaa-hyppyjä) joiden aikana omat jalkani meinasivat mennä solmuun (eli olin kaatua, eli ohjausrytmi varmaan hieman herppaantui). Tuo kohta ts ne viimeiset n.5  hyppyä olisivat voineet olla sujuvampiakin, mutta kohtuu hyvin se kuitenniin meni.

Hämmästyttävintä tuossa hyppärissä taisi olla se, että vaikka koko päivän (kaikissa luokissa) tuntui, että tuomarilla oli tiukat ihanneajat, niin Merri ei saanut yliaikaa kuin 4,79 sekuntia!
Sinällään, kun ajattelee että edellisissä kisoissa, kun Merri voitti luokkansa niin se tulos oli 6,08. Nyt siis hieman yli sekuntia parannusta. Tällä kertaa sijoitus oli 4/8.

Tyytyväisillä mielin voimme jäädä pienelle kisatauolle. Seuraavan kerran Merri agiliitää kisoissa siis huhtikuussa.

edit: kisoissa kuultuja kommentteja Merrin agiliitämisestä:
1)koira on nopeampi kuin kyseinen hlö luulikaan/muistelikaan aiemmin nähneensä, eli edistymistä on kuulemma tapahtunut ja
2)koiruus pomppii kovin korkealle hypyissä

Ei kommentteja: