maanantai 24. toukokuuta 2021

Koiratanssin kesäkurssi, ensimmäinen treeni

 Eilen tosiaan alkoi se koiratanssin kesäkurssi. Harjoitusten aiheena oli "23.5. Hiotaan jotakin yksityiskohtaa. Mieti valmiiksi oma treenisi, esim. liike, liikeyhdistelmä, positio tai vaikka käsien tai rekvisiitan sujuva käyttö. Voi olla myös aloitus tai lopetus. Ei kuitenkaan tehdä tällä kerralla kokonaista ohjelmaa."



Miten voi hioa koreon yksityiskohtia jos ei ole koreota? Biisin keksin (ja Saara ystävällisesti editoi sen mulle) jo reilusti yli vuosi sitten, mutta koko viime vuonna en päässyt asiassa eteenpäin ollenkaan. Ohjelman punainen lanka ei tuntunut löytyvän ei hyvällä eikä pahalla. 

Eilen päivällä istahdin sitten pöydän ääreen, kynän, pinkan a-nelosia ja puhelimen kanssa. Puhelimesta kuuntelin biisiä n kertaa, pistin kappaleen välillä pauselle, kelasin taaksepäin ja eteenpäin, kuuntelin ja pidin hiljaisia hetkiä. Kirjoitin ylös mitä temppuja osataan ja niistä mietin mitkä voisivat sopia just tähän biisiin. Mietin myös oppisiko Kiki nopsasti jotain sovelluksia osaamistaan tempuista. Mietin, että mitkä ovat temppuja mitä Kiki tekee mielellään ja mistä se ei niin tykkää. Samoin mietin mitkä ovat kiihdyttäviä temppuja ja mitkä rauhallisempia. Kiihdyttävät temput saavat äänikanavat herkemmin aukeamaan, mihin kohtaan ohjelmaa niitä kannattaa viljellä? Vaikka ääntä tulisi, niin kannattaako silti alussa tai keskivaiheilla tehdä kiihdyttävä temppu - ihan vain siksi ettei koira nuupahda - silläkin riskillä että saattaa mennä ääntelyksi. 

Samoin kirjoitin ylös mitä minä teen jos koira tekee asin x. Mietin kauankohan kestää aikaa tehdä mitäkin asioita, tämä ei tietenkään selvinnyt siinä pöydän ääressä kirjoittaessa, mutta se on myös asia mitä pitää miettiä. Samoin kuin se, että riippunee ihan tilanteesta (koirasta ja itsestä, että kauanko tuherretaan mitäkin temppua), että mitä kaikkia liikkeitä ehditään biisin aikana tehdä. Yritin myös miettiä ratasuunnitelmaa, mutta siinä en päässyt oikein mihinkään järkevään lopputulokseen. Tai kehäsuunnitelma kait se on. Kehä pitäisi käyttää monipuolisesti hyväkseen eikä saisi tehdä temppuja vain yhdessä kohti annettua aluetta ja mielellään ei pitäisi pyllistellä yleisölle eikä varsinkaan tuomareille; ainakaan ihan kokoaikaa. 

Kirjoitin ylös 3-5 eri koreota, päätyen lopulta yhteen, sillä hetkellä parhaimmalta tuntuvaan ja sen ohjelman otin mukaan treeneihin. Hallilla kysyttiin haluaako tehdä 5+5 minuuttia vai 10 minuuttia kerralla. Koska kaikki muut ottivat aikansa kahdessa osassa niin päädyin samaan (laumasieluna tai joukkopainostuksesta). 

Mutta mitä kummaa treenata? No ekassa osiossa päädyin testaamaan koreon alkua eli tarkoitus oli tehdä 3-5 liikettä alusta. Halusin lähinnä tietää kuinka kauan menee aikaa pariin kolmeen ekaan liikkeeseen. En siis ollut tehnyt ohjelmaa / temppuja kertaakaan aiemmin musiikkiin. (tai jos joskus viime vuonna yritin jotain niin niitä en enää muista). Yllätys yllätys ekoissa liikkeissä ei mennytkään kovin kauan aikaa. Harmikseni vain Kiki karkasi haistelemaan lattiaa kolmen tempun jälkeen, että kovinkaan sujuvaa harjoitusta en saanut aikaiseksi. 

Kouluttajalta (ja eräältä ryhmäläiseltä) sain kuitenkin ihan rohkaisevia kommentteja ohjelman alkukoreosta, joten ehkä en ihan hukkateillä ole. 

Toisessa osiossa otettiin ilman musiikkia koreon lopusta muutama temppu. Loppuun kyselin myös vinkkejä muutenkin, ja ihan hyvä niin, sillä saattaapi olla, että loppuosa ohjelmasta meni kenties uusiksi treenien ansiosta, koska saatiin siihen ihan kiva idea :)




Ei kommentteja: