perjantai 7. toukokuuta 2021

Putkitilaus

 Tilasin just Rajalasta uuden -ts käytetyn- objektiivin kameroihini. Olin kytännyt (ja kuolannut) sellaista jo vuosia. Tai en ehkä montaa vuotta tätä versiota. Lopulta näet päätin, että koska ei ikinä ole vara automatiikalla varustettuihin ko putkiin niin ehkä sellaisen manuaaliobjektiivin voisi ostaa jos kohdalle osuisi. 

Näitähän ei niin vain kohdalle osu. "Kukaan" ei enää harrasta Sonyn a-mallin kameroita, tai putkia. Tai uutena niitä ei ainakaan ole juuri enää saatavilla. Just pari päivää sitten oli tällainen juttu eräässä valokuvausryhmässä: "The End of A-Mount: Sony Has Finally Discontinued The Last of its DSLRs". 

Joskus aktiivikisakuvausaikoina enemmän valokuvausta harrastaneet kehuivat, että kuinka hyviä kuvia saa (ja kannattaisi sinunkin hankkia) valovoimaisella 85mm putkella. Sittenmmin kun olen suunnannut kuvauksia myös poseerauskuvien puolelle niin myös siinä mallissa kiinteä kasivitonen on suosittu lasi. Sonyt croppikennoiseen on kyllä olemassa 85mm 2.8 ihan kohtuu hintaan (pari kolme sataa euroa), mutta 2.8 on liian pimeä + minulta löytyy jos jonkinlaista 2.8 valovoimalla olevaa putkeloa [Sigma 17-50mm, Sigma 24-70 mm, Sigma 105mm (makromakro putki, ei mulla muuten tällaista olis) ja Sigma 70-200mm]. Alle kakkosen valovoimalla varustetut Sony a-kameroihin sopivat 85mm objektiivit maksavat alkaen 1000 euroa. 

esim. Sonyn sivujen mukaan:
Planar T* 85 mm F1.4 ZA 1700 e.
85 mm F2.8 SAM 300e (tätä ei siis kannata ostaa)

Mihinkään superurheilusuorituksiin tästä uusimmasta putkihankinnastani tuskin on, koska se on täysin manuaalinen, mutta halusin sen silti ja tartuin tilaisuuteen kun kohdalle sattui. Kyseessä on Samyang 85mm f/1.4  :)


ps. tänään piti olla yhdet kuvaustreffit, mutta piti perua ne, kun ulkona sataa räntää (päivänennuste on jotain sadetta eli räntä voi muuttua niin vesi- kuin lumisateeksikin) eli ei oikein oivallinen kuvaussää. 

Ei kommentteja: