tiistai 18. toukokuuta 2021

Pentukurssille?

 Olen koittanut pohtia, että 

  • Milloin 
  • Minne
Tara menisi pentukurssille? Hieman ristiriitaista käsitystä ja tietoa löytyy siitä, että kannattaako kursseille mennä jo ennen ensimmäisiä rokotuksia. On kursseja/kouluja joihin otetaan vasta kun ensimmäiset tai jopa toiset penturokotukset on saatu. Pentuhan rokotetaan 12 ja 16 viikon ikäisenä (eli siis Taran kohdalla eka rokotus on heinäkuun alussa ja toinen elokuun alussa). 

Samalla tavoin kuin pentua ei voi tilata milloin haluaa niin myöskään kursseja ei ala silloin kun minulle parhaiten sopisi. Yllättävää, eikö. 

Veisitkö sinä koirasi kursseille ennen rokotuksia? Tai mikä pentukoulu olisi hyvä?


Tai tarvitaanko me pentupentukoulua? Osaanko itse opettaa koiralle perusasiat ja lajikurssien vuoro on sitten joskus kesän jälkeen kun koira on hieman kasvanut. En tiedä. Katotaan mihin inspiroidun ja mitä mielenkiintoista eteen tulee. 

3 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Onnea pennusta, tulee taas vilinää taloon :).
Meille tuli Tihku-pentunen keskellä pimeintä talvea ja hänet kiikutin pentukurssille jo 9 viikon ikäisenä. Halusin aloittaa sosiaalistamisen heti pienestä pitäen ja koronatalvena oli vaikea hakeutua muulla tavoin toisten koirien ja ihmisten lähelle. Ostoskeskuksissa tosin aloitettiin vierailut jo heti eka viikolla.

Kurssi, jolle osallistuimme suositti muistaakseni 11 viikon aloitusikää, mutta olin yhteydessä vetäjään ja saimme tulla mukaan jo alaikäisinä. Se sujui mielestäni oikein hyvin ja pentu oli ikäänsä nähden oikein pätevä.

Kesällä ja valoisaan aikaan on tietysti enemmän mahdollisuuksia suunnitella koulutusta ja sosiaalistamista, mutta itse uskon että rokotukset eivät ole esteenä kurssille ja muiden pentujen tapaamiselle, jos pentueen emällä on ollut rokotukset kunnossa.
Koirapuistoja kyllä välttelisin, mutta välttelen niitä muutenkin.

Ihanaa pentukesää!!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos :)

Ei tunnu vielä siltä, että puolentoista viikon päästä eletään pentuarkea :o
Jotenkin tuntuu, että paljon on keskeneräisiä asioita "tämä ja tuo pitää hoitaa ennen kuin pentu tulee". Mutta ehkä sitä jotain voi tehdä sittenkin kun se pikkuriiviö asuu täällä :D

Ja jospa se oikealta tuntuva kurssikin ilmaantuisi jostain. Kesällä toki voi touhuta tosiaan kaikenlaista ilman kurssejakin. Koirapuistoissa ei mekään käydä kovinkaan usein, pennun kanssa varsinkaan (ts sen kanssa ollenkaan - tuttujen koiria voi tapailla sitten muissa yhteyksissä)

Terhi kirjoitti...

Joo, Tihku tuli tapaninpäivänä ja muistan miten epätodelliselta se tuntui koko joulun. Ja siltä, että pitäisikö vielä jotain tehdä ennen pennun tuloa :). Jotain olis vissiin kannattanutkin tehdä, mutta ihan hyvin silti selvittiin :D.
Kiva päästä sitten seuraamaan teidänkin pentuarkea kun ollaan samassa tilanteessa. Tihku täytti just 6 kk.