tiistai 4. toukokuuta 2021

Noset 03.05

 Tämän viikon maanantain nosetreeneissä tehtiin kaikki neljäosiota. Plus omatoimisesti yksi "laatikkotreeni" sisällä sekä lopuksi yläkerrassa yksi etsintä. Pihalla tehtiin ensin putkeen (sai palkata koiran yhden alueen etsinnön jälkeen) ulkoetsintä (eka kuva) ja sitten laatikkoetsintä. Pitkästä aikaa ulkona noseilua, mutta alkaa olla sen verran kokeneet nenänkäyttäjät etteivät ne häiriintyneet aiheesta (kuten joskus on käynyt kun aksas on vaik siirtynyt ulkokentille pitkän talvihallikauden jälkeen - tai kuten hiehoille käy kun pääsee ekan kerran kesälaitumelle). 

Kiki teki ulkoalueen niin, että kun lähdin liikkeelle ulko-oven likeltä niin koira eteni vauhdilla alueen toiseen päähän, jossa teki täyskäännöksen, kulki vähän matkaa takaisin päin saapuen hajupilveen. Tarkensi ja ilmaisi löydön. Aikaa meni 0,30. 

Laatikot menivät vähän samaan tyyliin. Ehdin ajatella, että ei nyt oikeen tullut harrastettua mitään etsintäsuunnitelmia tai muuta viisasta, kun Kiki jo kertoi mulle, että tää ois nyt tässä (anna palkka). 
Aika 0,16


Tauko. Tai tässä välissä taisin käydä tekemässä sen sisälaatikkojutskan. Sitten ulkona vielä ajoneuvoetsintä. Tässä meni aikaa siks kun Kiki kyllä melko pian pääsi hajupilveen, mutta toope ohjaaja ei tajunnut, että koira pyrkii toiselle puolelle. Että jos vaikka kiertäis peräkärryn niin koira pääsis nuuskuttaan sinne minne haluaisi. Haju oli siis peräkärryssä, mutta eri puolella kuin mistä etsintä aloitettiin. Koira siis eka nuuskutti auton toiselta puolen ja sitten juuttu peräkärryn kulmille. Hyppäsi myös peräkärryä vasten mistä saatiin virhepiste. 
Aika 1,30 + 1vp


Lopuksi oli vielä sisällä se sisäetsintä. Siis tähän "kokeenomaiseen" liittyen. Siinäkin Kiki oli melkein alussa jo pyörimässä hajupilvessä, muttei saanut tarkennettua oikeaan paikaan. Temppuili / kiipeili noiden portaiden alla olevien puujuttujen päällä, jotka hieman heiluivat ja koira ehkä vähän sai "nenilleen" etsinnässä. Mentiin sitten käymään muualla etsintäalueella rohkaisukierros, tai otettiin vauhtia tai mitä lie. Koira siis teki hommia sielläkin muttei samalla intensiteetillä. Palattiin takaisin sinne varsinaiseen nuuskutusnurkkaan ja sitten Kiki jo löysikin hajulähteen.
Aika 2,21


 


Viimeinen reeni oli tosiaan tuolla yläkerrassa. Siitä ei ole kuvia. Kiki nuuskutti pitkään taaimmaista huonetta. Vissiin se yritti mulle kertoa, että ei täällä mitään ole, mutta enhän mä tajunnut. Tai tajusin, mutta aikalailla viiveellä. Kun johdatin koiran sinne toiseen huoneeseen (koira oli tuolla vapaana) niin eipä siinä hirviä kauaa kestänyt kun se löydön teki. Itse olisin voinut aiemmin liikahdella muualle niin ei oltas niin pitkäksi aikaa jumitettu samoihin kohtiin (kun ei löytöä kerta tullut). 


Koira oli -taas kerran- taitava, ihmisellä on vielä paljon opittavaa ... 

Ei kommentteja: