tiistai 4. toukokuuta 2021

Googlediagnoosi

 Luulen, että mulla on vasemmassa jalassa "plantaarifaskiitti eli kantakalvojänteen rappeuma". Ensin luulin ettei se tuo voi olla, kun ensin hoksasin kipua jalkaterän sisäsyrjällä. Että kun tuossa plantaarifaskiitissa kivun kerrotaan olevan kantapäässä. Mutta ensinnäkin tarkempi googlettelu viisastutti minua sen verran, että yksi oire on tuo sisäsyrjä särky ja toisekseen havaitsin, että kantapää on arasteleva aamuisin kun nousen ylös ja otan ensiaskeleet. Ja nyt ollaan jo siinä vaiheessa oirehdintaa, että kantapää on välillä kipeä myös kävellessä. 

Kampurajaln hyvinä puolina on sitten taas se, että siinä koivessa jalkapohjan kalvot ovat niin löysät ettei samaa ongelmaa ole oikeassa jalassa. 

Internetin ihmeellisestä maailmasta olen lukenut ettei ko vaivaan ole mitään yksiselitteistä parannuskeinoa. Eipä tietenkään. Ja kun tuon oik. jalan takia olen kuluneen vuoden aikana asioinut terveydenhoitopalveluissa (päätymättä mihinkään ns lopputulokseen) niin enpä nyt tiedä jaksanko tästä asiasta mennä valittamaan mitään kellekään. 

Ei kommentteja: