keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

Vko 15 - Nemin agiliitelyt



Pääsiäismaanantaina Nemillä oli kuin olikin agilityharjoitukset, eli Niina-kouluttaja kävi ystävällisesti pitämässä meille harkat. Halli oli kokonaan käytössämme, koska normaalisti hallin toista puolta käyttävä ryhmä oli lomalla. Joten saimme hyvin käytettyä ajan ja tilan hyväksemme ja harjoiteltua tunnin ajan tiiviisti (kukanenkin varmaan tarpeeksi).

Varsinaisella ratapätkällä (siis sillä mitä Niina oli seuraamassa) oli kolme putkea (joista yksi suoritettiin kahteen kertaan) ja hyppyjä. Eli harjoittelimme putkiin irtaantumista ja hyppyjä. Lopuksi oli vielä loppusuora (suora putki ja kaksi aitaa), joilla Nemi irtosi valtavan hyvin - jahka olimme laittaneet namin makupalalautaselle viimeisen hypyn taakse. Minä olin juuri ja juuri ohittanut putken kun Nemi oli jo maalissa.
Muutoinkin harjoitus sujui ihan kohtuu hyvin, välillä Nemi rupesi liikaa miettimään mitä muualla tapahtuu, mutta toisinaan oli hyvinkin ohjattavissa.

Toiselle puolelle hallia laadittu harjoitus oli Nemille turhan hankala. Tai Nemi ei jaksanut keskittyä siihen, joten tein siitä ensin vain osasia. Putkesta pujotteluun. Hypyltä kepeille. Pelkkää rengasta. Renkaalta putkeen. Ja sitten hieman kieputusta: aita, aita, putki, aita, aita, putki.. niin että välillä aidat takaa ja välillä välistä. Välillä palkka heti noiden jälkeen, välillä putkeen ja palkka. Tai putken jälkeen taas pari hyppyä.


Tiistaina kävimme päivällä hallilla. Harjoittelin tällä kertaa Nemin kanssa ehkä aavistuksen enemmän kuin Merrin kanssa. Merri kun ei ollut oikein agitus -tuulella (haisteli mahottomasti "maata", protestoi haukkuen käskytystäni jne).

Aluksi harjoittelimme hyppyjä ja putkea, lyhyempää ja pitempää harjoitusta. Palkkailin pallolla ja nameilla. Sekä koiralla että minulla oli kivaa, mikäs sen mukavampaa.

Lisäksi treenailimme rengasta pelkästään, molemmista suunnista. Renkaalta putkelle ja pari hyppyä (pallo lensi "eteen" ja koira perässä ). Samaa a:n kautta, pysäytys ja palkkaus a:lle (nami kädestä) eli a - rengas - mutkaputki - aita - aita. Tuo kuvio tehtiin lopuksi pari-kolme kertaa, tuntui kakrulla olevan kivaa - hyvä päätös hyville treeneille!

(näillä samoilla esteillä tein siis jotain hieman hankalampia, ja välillä ihan yhtä helppojakin harjoituksia Merrin kanssa. mutta esim ns helpot olivat Merristä tympeitä eikä se irronnut putkeen ollenkaan samalla innolla kuin Nemi. ennemminkin protestoiden samalla "ai mää vai? ai tuohon putkeenko? oletko ihan varma?!")



Ei kommentteja: