lauantai 7. huhtikuuta 2007

Agiliidot viikolla 14


Kiirastorstaina hallilla ei ollut kovasti treenailijoita. Joten pystyimme hyödyntämään hallin molemmat puolet. Varsinaisen rataharjoituksen oli laatinut tällä kertaa Pirkko, ja hankalan olikin tehnyt ;) Radan toinen este oli mutka putki, josta koira piti saada ns hankalampaan päähän - mutta Merripä olikin lukinnut jo aikaa sitten se toisen pään joka oli ns näkyvämpi. Joten meni ehkä 3-4 kertaa ennen kuin sain Merrin kulkeutumaan oikeaan päähän putkea.
Radalla oli muitakin hankalia paikkoja, joten Pirkonkaan treenissä ei päästy helpolla.

Puomille laitoin ensin namin, mutta siitä seurasi se, että Merri astui pois puomilta heti kun oli namin syönyt ja rupesi nuuskuttamaan maata "namien piilotus & etsintä leikkien tapaan". Eli tuo toimintatapa ei vaan onnistu meillä.
Sitten tein niin, että otin puomin erikseen ja käskin koiran "alas" (&stop/odota/?) kun koira oli alasmenokontaktin yläosassa. Jolloin koira pysähtyi kuin seinään. Noinhan sen pitäisikin tehdä, jatkossakin. Eikä tulla hitaasti sitä puomin loppuosaa (ennen kontaktia).

Rataharkan jälkeen treenailin toisella puolen hallia siivekkeen kiertoa (takaa). Ensin yhdellä hypyllä -> pallo lensi palkkana. Toistin tuota hetken, sitten otin kahdella hypyllä - edelleen pallo palkkana. Ja lopulta kolmella hypyllä. Nämä hypyt olivat siis rinnakkain. Kolmella ottaessa mun piti peruuttaa ja samalla ohjata Merriä - kolmannelle hypylle ohjaus ei ehkä ollut kaikkein paras mahdollinen ja Merrikin alkoi jo hieman hermostua. Eli todellisuudessa (kisoissa) en varmaankaan ohjaisi noin tuollaista kohtaa, mutta hyvä harjoitus joka tapauksessa.

Lisäksi treenasin hieman putkeen lähetystä (mutkaputki) hypyn kautta. Eli hyppy, putkeen ja palkka. Sekä pujottelua. (namikuppi lopussa, varasti palkalle jos jäin "liian" kauas koirasta).

Koska halliin ei tullut meidän jälkeen normaalisti olevaa ryhmää niin treenailin hieman Neminkin kanssa. Eli vähän hyppyjä, putkea ja pujottelua. (kuten muutkin ryhmäläisemme treenasivat toisten koiriensa kanssa ja jäivätkin vielä hallille kun me läksimme pois)


Ei kommentteja: