keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Nemin agi


Nemillä oli maanantaina 2.viimeiset harjoitukset tälle kautta - hallissa siis. Harjoittelimme koko pitkän radan. Ensin alkupätkä, sitten loppuosa ja sitten koko "rata" kokonaisuudessaan. Tuo koko pätkä piti ottaa ns kisamaisesti eli ei jäädä liiemmälti jankkailemaan pieleen menneitä kohtia.

Satunnaisia huomionarvoisia seikkoja:
  • hypyiltä toisille kääntämisissä pitää olla tarkkana, mihin päin mun vartalo osoittaa? jos muka loogisesti meno suuntaan seuraavalle hypylle niin Nemi saattaa helposti tempoa hypystä ohitse. oikea aikaisuus, sijoittuneisuus ja käskyt ja käsillä huitomiset ovat kakrun kohdalla ensiarvoisen tärkeitä. Milloinkahan oikein opin mikä on milloinkin oikein (oikea tapa toimia)?
  • puomilta pituudelle oli näennäisesti jyrkkä käännös (180 astetta), mutta onnistui kun kuljetutti koiraa käsissään tekemään kaarroksen puomin jälkeen. harjoiteltavaa: koira pysymään käsissä eli kuljetustreenejä (molemmin käsin, "imutusta", välillä palkaten, kuljetuksen pitäisi jatkua palkkaamisen jälkeenkin)
  • Nemi ei vielä oikein tiedä mikä este se pöytä on. Tai sitten mulla on (vihdoin) koira, jolla on niin kova vauhtia, että koira luisuu samalla menoa pöydältä alas kuin on sinne mennytkin
  • kontaktien suhteen pitää olla tarkka pysäyttämisen kanssa. Nemi kyllä pysähtyy, mutta turha pysäyttää sitä liian varhain.
  • pujottelussa koira pitää vielä ottaa haltuun ennen pujoon menoa. ei osaa vauhdista hakea oikeaa väliä ilman haltuunottoa. Eli tällä kertaa tuli vauhdilla putkesta... tosin pujoon meno onnistui tosi hienosti kun oli ensin kaks kertaa mennyt siitä ohi. Eli kun tiesi jo mihin ollaan menossa niin haki hienosti pujon itsenäisesti (ja mää kehuin suullisesti (enkaitsentäänkiljahtanut?) ja koira jatkoi pujottelua ja minä käskytystä). Eli lisää vaan pujo treeniä niin johan alkaa olemaan ko este hyvällä mallilla :)
  • Nemi irtosi pienen suoran pätkän (pituus, hyppy) todella hyvin kun välillä palkattiin se namilla eteenpäin menosta. Eli jatkossakin välillä ruokapalkkoja irtoamisiin, josko sillä saataisiin Nemi irtoamaan enemmän ja enemmän ja paremmin (myös ilman palkkaa).


Ei kommentteja: