tiistai 24. huhtikuuta 2007

Kenen vika kenen tokovika



..eli eilen oli Nemin viimeiset halliharjoitukset tälle kaudelle (ja mun 2.viimeinen käynti hallilla tälle kevättä). Nemin agiharjoituksissa oli "epikset" eli yks Kari Jalosen 1-luokan rata (hieman muunneltuna, jotta mahtui kentälle) käytiin kisamaisesti lävitse. Eli Sanna näytti miten rata menee (ei voitu käyttää numeroita kun ne oli käytössä toisella puolen hallia) ja sitten tutustuttiin siihen 5 min. Lähtöjärjestys oli 'arvottu' etukäteen, Nemi lähti viimeisenä.

Niina toimi tuomarina, ja Sanna tuomarinsihteerinä. Möllisäännöillä oltiin liikkeellä, eli hylystä 10vp.

Totuttuun tapaan Nemi kerkesi keksiä kaikenlaisia huolehtimisen aiheita ja stressejä, toisella puolen hallia oli jonkinlainen kahakka - ja Nemi rupesi polisoimaan.

Niin, se ratasuoritus. Kepit oli toisena esteenä, multa huono ohjaus (tai mitätön) kepeille, joten Nemi meni ensin siitä ohi. Kun sain sen tulemaan takaisin, niin pujottelu meni kyllä ihan hyvin. Siitä sitten mutkaputkeen, ja hypyn kautta a:lle. A:n alasmeno oli ovelle päin, jossa odotti aita - takaa - aita. Ja nämä hypyt olivatkin vaikeita Nemille, se ei meinannut millään hypätä sitä hyppyä heti a:n jälkeen. (Kakru kääntyi hypyiltä kerran a:lle päin, mutta sain komennettua sen pois ennen kuin kerkeis a:lle asti - jipii) Ilmeisesti siinä hetken matkan päässä oli joku koira (oisko ollut belgi), josta Nemi otti hirveesti paineita. Lopulta sain sen hyppimään ne hypyt - mutta siinä koiraa tsempatessa taisi mennä yksi hyppy väärinkin päin (ihan sama, tuom.siht lappuun tuli merkintä hyl - mutta pääasia, että Nemi hyppi - vaikkakin väärään suuntaan).
Sitten puomille, mikä meni hyvin. Sitten muuri ja käännös puomin ohi pöydälle. Loistavaa, koira ei mennyt puomille. Mutta. Ei tajunnut alkuunkaan sitä pöytää. Pysyi kyllä siinä, jahka sain sen sinne. Pöydältä mutkaputkeen, pituudelle ja loppuhyppy.
Tuollaisella loppusuoralla pitäisi saada se irtoamaan paljon paremmin, nyt liikaa kyseli ja kääntyili mua kohti.

Paljon oli kuitenkin hyviä juttuja.  Virheitä taisi tulla 30, mutta jollen väärin lapusta tulkinnut niin ihanneaika ei ylittynyt kuin hieman yli sekunnin. Mikä sinällään oli ihme, kun niin paljon kaikenlaista vänkäystä ja erhettä radalla sattui.

Kiitoksia Pirkolle videoinnista!  Ja isot Kiitokset Sannalle & Niinalle talven treeneistä - näkyilemisiin Haukkiksella, ja muuallakin! Kiitoksia myös harkkaryhmälle talven treeniseurasta, osan kanssa jatketaan samassa ryhmässä kesälläkin. Näille kuin muillekin; pitäkäähän kivaa agikentillä jatkossakin - nähtäilemisiin!


Ei kommentteja: