perjantai 20. huhtikuuta 2007

Loppu lähestyy



2. viimeiset jatkoryhmä B:n treenit olivat eilen Okk-Areenalla.


Ensimmäinen ratapätkä oli ylläolevan kuvan mukainen (tosin pituus oli ykkösesteenä ja kakkosesteenä tavallinen aita).
Ensimmäinen putkeen vienti (nro4) piti ottaa tarkasti, eli koira hyvissä ajoin napakasti haltuun, jottei se sujahtaisi putkeen väärästä päästä. Jotkut koirat hieman hämmentyivät pussista, jolloin kehotin heidän pitämään hieman älämölöä jotteivat koirat ihmettelisi mihin ohjaajat katosivat (monet kääntyivät pussissa ohjaajaa päin, jolloin vaarana että pussikangas menee rullalle eikä koira pääsekään pussista normaalisti ulos - tätä ei onneksi kuitenkaan päässyt tapahtumaan). Renkaalle ohjaus vaatii edelleen tarkkuutta, eli ko este ei ole "selvää pässinlihaa" läheskään kaikille koirille. Eli tarpeeksi ajoissa oleva käskytys eikä liikaa kiiruhtamista itsellä niin hyvää tulee.
Suurinosa ohjasi sisäkautta "loppusuoran" esteet, joten maksien kanssa kerkesimme ottamaan myös pelkästään putken (puolen vaihto valssilla tai persjätöllä) ja pussin & renkaan ulkokautta. Jolloin jotkut koirat suorittivatkin renkaan kehikon vierestä, jolloin otettiin hetken verran pelkkää rengasta, jotta koirille hahmottuisi että samasta esteestähän tässä on kyse. Ja sitten harjoituspätkä uudestaan sujuvammin :)


Toinen harjoitus.
A:n jälkeen putkelle ohjaus piti ottaa tarkasti. Joillakin tuli hieman ongelmia 3 ja 4 esteiden ohjauksessa eli ohjaussuunnitelma oli keskeneräinen. Muutamat koirat irtosivat todella hyvin putkeen (ilman välihyppyjen käskytystä). Joillakin tuli turhan kiire eli turhaa hösötystä, joten ohjaus kärsi tuosta. Ja samalla koira ei edennyt niin itsevarmasti kuin yleensä.

Lisäksi Pirkko harjoitutti toisessa päässä hallia oman ratapätkänsä. Lue lisää...


Ei kommentteja: