lauantai 18. maaliskuuta 2017

Päivä nro 130

Olenhan minä sitäkin mietiskellyt, että onko näissä päivänumeroissa mitään järkeä enää? Mutta en tiedä mikä olisi sopiva hetki lopettaa ja mistä tiedän millon homma on paketissa?

Mitä rajoituksia Kikin elossa vielä on?
- se mikä vaikuttaa kovasti tekemisiimme on Kiki versus muut koirat. Esim tänään jossain välissä kun päästin koirat takapihalle pissalle niin Kiki yritti hyökkiä Nemin kimppuun. Nemi oli vapaana ja Kiki hihnassa. Piti pitää Kikiä niin ettei se pääse Nemin luo ja ohjata/käskeä Nemi menemään muualle päin. Sisällähän ne siis nuuskivat toisiaan ja "tanssivat" eli mitälie kaikkea koirien välistä kommunikointia plus Kiki aina välillä selvästi alistuu Nemille. Mutta haluaisihan se tietysti päästä pihalla riehumaan sen kanssa, mitä ei voi antaa niiden tehdä. 
- me ollaan neljä kuukautta nukuttu olkkarin lattialla ettei Kiki hyppisi sänkyyn / sängystä pois. Olettaisin tämän tilapäismajoitusjärjestelyn loppuvan muutaan viikon sisällä/päästä. Täytyy yrittää sitten jatkossa rajoittaa Kikin kaahausta makkariin / makkarista. Osittain tuo lattiamajoitus on ollut hyväkin jumppari Kikin jaloille ... jossain välissä piti tehdä jalkojen nostoa pehmeällä alustalla että näki miten jalat painuvat siinä pehmeällä eli miten koiran paino siirtyi jalalta toiselle (jos siirtyi). 
- edelleen yritän rajoittaa pahinta riekkumista, liukastelua jne mutten enää niin paljoa kuin aiemmin
- en uskalla leikkiä Kikin kanssa leluilla veto/heitto tms leikkejä
(jatkan listaa kun tulee jotain mieleen)

Aamulla menin Kikin kanssa takapihalle. Yöllä heräsin koirien mölinään, koirat heräsivät siihen kun katolta valui lumet alas (tai osat lumista). Kikin kanssa mentiin tosiaan aamulla takapihalle, laitoin Kikin kiinni ja aloin lapioimaan -ja nostelemaan lumipaakkuja- lunta pois terassin oven edestä. Kun tie oli selvä niin päästin Neminkin takapihalle pissalle. Kiki pissaamisen lisäksi kävi sivupihalla kakalla. Sitten tultiin sisälle ja annoin koirille aamuruuat. 
Tuosta tunnin-parin päästä vein koirat autoon ja ajelin niiden kanssa Haapalehteen, jossa käytin Nemin kävelyllä (kävi kakalla). Sitten ajelin Kaukovainion kautta kaverille kylään, ennen kyläilyä käytin Kikin pissalla. Koirat odottivat autossa kun kyläilin. Sitten ajelin koirien kanssa Haukkikselle, jossa lenkitin ensin Kikin ja sitten Nemin. Kumpikin kävi lenkeillään kakalla. Haukkiksella oli aksakisat just loppuneet, ei menty sisälle halliin, joten siellä oli koirakoita liikenteessä. Kiki oli kiinnostunut toisista koirista ja katseli hiljaa ihmetellen hiihtäjiä. Nemin kanssa kävin kävelyllä metsässä. Sitten ajeltiin kotiin ja ruokin koirat, tuon jälkeen koirat ovat käyneet pari kertaa takapihalla. Ei kommentteja: