keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Miksi tänään on juhlapäivä?


"Lopullinen paraneminen vie 2-4 kuukautta."
Lähde: Leikkauksesta saatu kotiuttamisohje.


Kiki tänään päivälenkillä. 


Tänään tulee kuluneeksi neljä kuukautta Kikin kyynärniveloperaatiosta. Lopullinen paraneminen? Ei taida olla tämä matka vielä ohi, elämä ei ole vielä täysin normalisoitunut. Noh se aksa tietty on ollutta ja mennyttä eli siihen ei enää palata vaikka miten kuntouduttaisiin. 

Mutta. Ollaan me silti jo valtavan pitkällä. Neljä kuukautta meni jo, ei tarvitse enää palata niihin ensimmäisten päivien ja viikkojen supervarovaisiin aikoihin. Omasta mielestään Kiki on tietysti jo täysin tervehtynyt, sillä on paljon energiaa ja se haluaisi liikkua ja tehdä asioita. Ja kyllähän me jo enenevässä määrin liikutaankin ja puuhastellaan jotain. 

Tänään katselin Kikin liikkumista aamulenkillä (mä talutin Nemiä ja Eetu Kikiä niin pystyin hyvin tarkkailemaan sen liikettä) enkä kyllä havainnut sen ontuvan ollenkaan. Välillä se toki ei kävele/ravaa puhtaasti, mutta siihen nyt voi olla monta eri syytä (tassuissa lunta, tassuja palelee, koira ryntää yhtäkkiä jonnekin, kropan lihaksisto on epätasainen jne). Aamuinen havainto ei tietystikään tarkoita sitä (välttämättä), että oltaisiin jo täysin päästy ontumisesta eroon. Ehkä. En voi tietää. Mutten ihmettele jos se joskus hieman kulkee epäpuhtaasti, mutta hyvällä mallilla toipuminen jo on :-)

Joitain asioita pyritään välttelemään edelleen, en esim tohdi päästää Kikiä leikkimään toisten koirien kanssa (edes Nemin), se ei ole vieläkään päässyt vapaaksi (asia on työnalla eli pitäisi järjestää sopivat olosuhteet koska luoksetulo ... ), liukastelua yritetään välttää (toisinaan mahdonta) samoin kuin vähänkään korkeammista paikoista alaspäin hyppäämistä (pihalla toisinaan saa olla sukkelana hoksottimet kohillaan, jotta saa napattua koiran syliin ennen kuin se hyppää alas jostain lumikinoksen päältä). 

Vesikävelykuntoutusta jatketaan toistaiseksi samoin kuin tehdään fyssarilta&hierojalta saatuja jumppatemppuohjeita satunnaisen ahkerasti. 

Ei kommentteja: