tiistai 7. maaliskuuta 2017

17 viikkoa / Päivä nro 119

Seitsemäntoista viikkoa operaatiosta. 

Tottakait toipuminen on mennyt hurjasti eteenpäin kuluneiden viikkojen aikana. Mutta yhä edelleen minun täytyy toppuutella itseäni etten ahmi tai suunnittele Kikille sellaisia aktiviteetteja mitkä olisivat sille vielä liian raisuja. 
Esimerkiksi. Näin fb:ssa jotain paimennuskuvia (ja Porokoirakerhon ilmoja taippareihin/leireille jne), ja tuli mieleen, että olisihan se kiva viedä Kikiä tuollaisiin toimiin. Mutta ei. Ei vielä. Paimennuskokeilujen aika tullee toivottavasti myöhemmin. 
Tai jos itse toivoisin voivani olla sosiaalisempi ja ehdottaa joidenkin kavereiden kanssa yhteislenkkejä. Niin vaikka koiria ei irti päästettäisikään (kuten aiemmin sanottu, Kiki ei ole vielä sellaisessa vaiheessa toipumisprosessia että se voisi vapaasti, tai muutenkaan, leikkiä toisten koirien kanssa) niin siltikin toisten koirien läsnäolo saisi varmastikin Kikin turhan villiksi eikä se malttaisi vain kävellä niiden seurassa. 

Mitä taas tähän päivään tulee, niin aamulla käytiin normaalia pidempi arkiaamukävelylenkki koko sakin toimesta. Eli mentiin lähipellon, lehmäpellon ja lammaspellon poikki joen jäälle, jossa tallusteltiin (kuusamontien)sillan toiselle puolelle ja sieltä teiden kautta (Jaarisreittiä) kotiin. Kumpikin koira kävi kakalla. Kun noustiin joelta pois niin mä kaatua muksahdin mikä oli Kikistä jännää ja se hetkeksi intaantui riekkumaan, mutta muutoin se käveli tosi hyvin koko reissun ajan (mitä nyt kotikadulla alkoi jumimaan kun ei olisi halunnut vielä kotiin). 

Kotona koirat ovat lenkin (ja aamupalan) jälkeen nukkuneet ja etsineet namuja sekä sisällä että ulkona (plus käyneet pihalla pissalla).

edit. 18:46

Koirat pääsivät päivällä vielä toistamiseen yhdessä takapihalle. Kumpikin kävi pissalla. Lisäksi käytin Kikiä pellolla lenkillä (kävi kakalla). Paluumatkalla koira yritti viivytystaistella sisälle tuloa. Myöhemmin käytiin Kikin kanssa taas takapihalla, heittelin sille pensaan alle ja muihin hieman hankalampiin paikkoihin nameja, jotta se joutui vähän tekemään töitäkin niitten etsimisessä.

Nemi pääsi Eetun kanssa juoksulenkille kun Eetu tuli töistä.

Kikin kanssa tehtiin hieman jumppatemppusia eli jalkojen nostelua ja huojutusta (etupalkalla) lisäksi tehtiin paikkamakuuta. Siinä oon miettinyt, että miten saan ... [ajatus katkesi]

Iltaruualle koirat saivat taas haistella eucaa. Alkaa olla säätöä tuo koirien ruokkiminen kun kummallekin laitan nivelainetta ruokaan, lisäksi Nemille virtsankarkailulääke (saa olla tarkkana että antaa oikealle koiralle oikean kupin) ja nyt vielä nuo euca-topsypuikot. Siihen sain kouluttajalta hyvän vinkin, eli laitan eucapullosta tipan lautaselle ja otan sen hajun siitä sitten harjoitukseen / kastan topsypuikon pään siinä tipassa. 

Ei kommentteja: