keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Päivä nro 120

Juhlahumuista arkisimpiin päiväkertomuksiin.

Aamulla käytiin kokolauma lenkillä ja kierrettiin Abc-lenkki. Kumpikin koira kävi tarpeillaan. Ennen lenkkiä ne saivat aamupalansa. Kun Eetu lähti töihin niin annoin niille possunkeuhkot rouskutettaviksi:

--Päivän aikana koirat pötköttelivät sisällä ja takapihalla käytiin pari kertaa. Siellä koirat kävivat pissalla ja etsivät lumihangesta namusia (äkkiä ne tuohon taas tottuivat, kesäharrastukseen, jota nyt jo melkein vaativat kun on sitä nyt muutaman kerran puuhasteltu aktivoinniksi - eli se että koirat tahtovat takapihalle ei välttämättä tarkoita että niillä olisi "vessahätä" ...).

Päivällä käytin Kikin lähipellolla ja toteutin jälkiliina -ulkoilutuksen mitä olin jo jonkun aikaa miettinyt. Ideana oli siis, että Kiki saisi vapaudentuntua ilman, että se karkaisi likeiselle autotielle tai ylipäänsä olisi niin ettei tottelisi luoksetulokäskyä.

Homma lähti näinkin lupaavasti liikkeelle:


Naru sai olla syltyssä hangella ja koira pyöri lähietäisyydellä ihan normaalisti tai hyökki kassini kimppuun, repi narua, yritti ryöstää hanskan jne. Lopulta se irtoili lähietäisyydelle sen verran ,että sain otettua siitä jotain kuvia. Kun sormet olivat ihan jäässä niin pistin kameran takaisin kassiin.Kun kamera oli kassissa niin koira alkoi paremmin liikkumaankin, jäi välillä nuuskuttamaan jotain ja mä pystyin kävelemään 5-10 metriä eteenpäin ja sitten huikkasin koiran luokseni. Jee kun sillä oli kivaa, ja jee kun mä kehuin sitä loistavista syömään tulemisista eli luoksareista. Ei ollut kyllä yhtään epäselvää että tulisko luokse vai ei. No ei ollut kyllä häiriötekijöitäkään, mutta silti ... Hyvät treenit :-) Kun vaihdoin pellolla vähän suuntaa niin Kiki reagoi heti siihen ja tuli sinne päin missä mä menin. Tuolla retkellä Kiki kävi myös kakalla.

Viiden aikoihin koirat saivat ruokansa ja hieman sen jälkeen lähdettiin kokolaumalenkille. Kuljettiin taas muutamien peltojen kautta joelle, jota käveltiin jonkin matkaa (sillan ali toiselle puolen) ja sieltä teitä myöten kotiin. Tuolla lenkillä molemmat koirat kävivät kakalla. Sen jälkeen ei olla puuhailtu ihmeitä, Kiki on käynyt kertaalleen takapihalla pissalla.

edit. 09.03.17 klo 16:55

Eilen illalla tehtiin viel Kikin kanssa jumppatemppuja, Nemi sai "älä oksenna aamulla" nappulansa ja käytin koirat pissalla ennen kuin mentiin nukkumaan

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon - Kikin loppuelämän ensimmäinen päivä! M.A. Nummisen Minä soitan harmonikkaa olisi varmaan paikallaan näin juhlapäivänä...

Millainenhan Kiki olisi luonteeltaan nyt, jos olisi saanut irti-humpata-vapaasti-täysillä hurjan nuoruuden, joka eletään vain kerran?

Kaisa kirjoitti...

Liekkö olisi luonne mihinkään muuttunut?
Mutta sinällään minusta ihan turhaa jossittelua, joten en aio aikaani tuhlata mitä jos pohdintoihin :-)