keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Nosework -kurssi, viides treenikerta

Eilen Kiki oli aika reippaalla tohotustuulella nosereeneissä. Tällä kertaa en vienyt sitä autoon tehtävien väleissä. Aluksi se oli autossa kun Katja kertoili nosetuksesta lisää yksityiskohtia. Sitten kun alettiin koirien kanssa treenimään niin hain Kikin sisälle halliin ja väliajoilla me tehtiin kuntojumppatemppuja. Siis venytyksiä, lepoa, "kaukoja", peruutusta, tassunantoa jne. 

Ensimmäinen harjoitus oli sellainen missä oli 10-12 (kuka sitä nyt enää muistaa kuinka monta) muovikoria jotka olivat väärin päin. Siinä meni hetki ennen kuin Kiki löysi hajun. Mutta löysi kuitenkin. 

Seuraavaksi oli rivissä pizzalaatikoita (Kotipizzan, eli semmosia puolikkaita lodjuja), joista toisteks viimisessä oli haju. Kiki porhalsi reteesti laatikoiden yli. Siis asteli päältä. Sitten haisteli jotain, hallin seinän vierestä. Sitten se meni ihailemaan itseään peilistä (olin tikahtua nauruun), sitten se palasi takaisin laatikoille ja lopulta pysäs yhelle laatikolle - joka oli se oikea, joten palkkasin sen siitä :-)

Sitten jatkettiin saman tien matkaa ja mentiin sellaiselle harjoitukselle missä oli muuri, siis aksaeste. Haju oli muurissa, joka oli siis osittain ontto. Niin se haju oli siellä muurin sisässä. Muurin ympärillä oli ne muurin päällispalaset (ne mitkä aksatessa saattavat tippua jos koiran tassu hieman hipasee estettä). Kiki niihinkin tutustui ... eli käänsi niitä tai jotenkin vaihtoi niiden asentoa. Sen pienen tohotuksen jälkeen haju löytyi tosi hyvin. Kun palkkasin koiraa niin se yritti tunkea päänsä sinne muurin sisälle ... 

Sitten oli tauko ja lopuksi tehtiin samantyyppinen tuolitreeni kuin viikko sittenkin. Nyt Kiki löysi paljon nopeemmin / paremmin sen hajun kuin viikko sitten. Ja mä älysin palkata sen siitä. Kiki oli ihan polleena. 
Eikä olisi malttanut lähteä pois treenihallista ... 

Ei kommentteja: