torstai 9. maaliskuuta 2017

Kiroilevan Kokin Kaakaokakku

Kiroilevan siksi, koska kakun teon vaihe "kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta" aiheutti kirosanan jos toisenkin. Kunnon someblogikokki olisi tietysti ottanut kuvan myös siitä tekovaiheesta kun taikina oli kovana klönttinä (näytti isolta koirankakalta, koiran joka on ahminut liikaa puolukoita syksyisestä metsästä ... ) yhdessä osassa vuokaa eikä todellakaan levittynyt mitenkään helpolla. Jäiset marjat tekivät tehtävänsä ... ;)

Ainekset:

  • 2 kanamunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1dl + 1/3 dl vanHoten kaakaojauhetta
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • rasia jäisiä puolukoita (~ 3dl)


Miten?


  1. Sulata voi
  2. Laita uuni päälle, 175 asteeseen
  3. Sekoita sulaneeseen jäähtyneeseen voihin kaakaojauhot
  4. Sekoita kanamunat ja sokeri keskenään
  5. Yhdistä edelliset seokset
  6. Lisää jauhot ja sekoita 
  7. Kääntele jäiset marjat taikinaan
  8. Ota vuoka, laita siihen leivinpaperi
  9. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta (=vuoassa kohmettunut klontti taikinaa, joka ei niin vain levittynytkään ...)
  10. Paista uunissa ... 15-20 min
  11. Anna jäähtyä ennen kuin syöt

Tuotos ennen uuniin menoa:



edit.
Oli se. Hyvää nimittäin :)


Ei kommentteja: