tiistai 14. helmikuuta 2017

Tyrnikakku?


  • 4 palaa tyrnimehua 
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2½ tl vanilliinisokeria
  • 2½ tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  2. Sulata voi
  3. Ota tyrnimehupalat pakkasesta ja pistä mikroon sulamaan
  4. sekoita kuivat aineet keskenään
  5. odota että rasva on sulanut ja anna sen sitten jäähtyä (tai käytä pullovoita)
  6. Lisää loput ainekset taikinaan
  7. Sekoita hyvin
  8. Voitele kakkuvuoka
  9. Lisää taikina vuokaan
  10. Kypsennä kakkua 50-60 min
  11. Odota kymmenen minuuttia ennen kuin kumoat jäähtynen kakun pois vuo'asta. 

Ööp, saas nähdä mitä tästä tulee. Kakku ei ole päässyt vielä uuniin, mutta halusin kokeilla tyrnimehun käyttöä jossain leivonnassa ... ;o

edit.



Laitoin kaakun päälle hieman tomusokeria, ajattelin koristella myös jäisillä tyrneillä, mutta ei se sitten tuntunutkaan niin hyvältä idealta, joten homma jäi puolitiehen (ja marjat joutuivat takaisin pakkaseen).

Ainakin ensimmäinen pala minkä söin oli kyllä varsin mehevä ja ihan kivan makuinen, mutta ei siinä kauheasti tyrni kyllä maistu. Tiiä sitten auttaako aika / jäähtyminen. Jos ei, niin jos jatkossa teen tätä niin enemmän tyrni taikinaan - ehkä niitä marjoja? Tai samalla ohjeella joku muu muunnelma eli tyrnimehun tilalta jotain? (sitten se ei siis tokikaan ole enää tyrnikakku ;) )

Ei kommentteja: