keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Nosework -kurssi, ensimmäinen treenikerta

Jep jep, eilen alkoi Kikin nosework kurssi Taskilassa KAS:n hallilla. Kurssin kouluttajana toimii Katja Koirakoulu Kismasta.

--- kaippa mä jotain sanon siitä tunnistakin jossain välissä.

Ryhmässä oli tällä kertaa viisi koirakkoa paikalla, yksi ei päässyt ekalle kerralle. Siellä oli lapinporokoirauros Edi, airedalenterrieri Tyrsky, vesikoira ja joku spanielityyppinen koira (ehkä Walesinspringerspanieli). Toisen näistä nimi saattoi olla Elli. Edi ja Tyrsky ovat mulle tuttuja koiria aiemmista yhteyksistä, Kikille kaikki olivat outoja.


edit.

No eipä kyllä tuon pikkuimurin kanssa paljon naurata tällainen:


Voisi nuo myrkynkylväjäsekopäät pysyä poissa niiltä alueilta missä me liikutaan. Mieluusti tietysti kaikkialta, mutta näin alkuun jos edes itse saisi olla erossa tuosta kuviosta. Onneksi eilen ennen treenejä käydyllä lenkillä en ainakaan huomannut Kikin syövän mitään maasta ...


edit. 28.02.17

No enpä sitten paljoa ole kerennyt / saanut aikaiseksi päivitellä sitä ekaa nosework-reenikertaa.

Ensin Katja kertoi teoriaa / alkeista noseworkista. Koirat odottivat autossa tuolloin (paitsi hiljaiset koirat jotka olivat omissa häkeissään hallissa). Sitten haettiin koirat sisälle ja tehtiin vuoronperään kolme harjoitusta. Koirat kävivät syömässä namuja pahvilaatikoista. Ainakin vikalla kierroksella muutamassa laatikossa oli myös sitä eucalyptys-hajua. Kiki oli ihan sairaan innokas enkä meinannut saada sitä rauhoittumaan sillä välin kun toiset olivat laatikkotehtävillään. Yritin sitä siinä toppuutella ja/tai temputtaa jotta se ei ois kiljunut tai muuten ollut häiriöksi.
Ainiin. Halliin kannoin Kikin rappusia, pois lähtiessä itselle iski porraskauhu - onneksi Katja kantoi Kikin alas niitä kamalia rautaportaita. Saas nähdä miten tänään selvitään :o

Ei kommentteja: