sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Päivä nro 96 ("kateellisten panettelua" ja "hyvää tarkoittavat ihmiset ovat paholaisen kätyreitä")

Ajatusten hattaroita.
Ylöskirjattuna ehkä typeriä tai sellaisia mitä maailman ei pitäisi nähdä.
Mutta
 ihan sama.

Vaikka rakastan Kikiä ihan älyttömästi enkä vaihtaisi sitä mihinkään muuhun koiraan niin ...

Olen ihan hemmetin kateellinen kaikille niille, jotka voivat normaalisti tehdä asioita koiriensa kanssa. Jokin aika sitten olin vielä kaikkein kateellisin agilityharrastajille. Nyt olen kateellinen muillekin. Kaikille niille, jotka eivät tajua kuinka etuoikeutettuja ne ovat. Kaikille niille, jotka väheksyvät tilannetta jossa olen Kikin kanssa. Kaikille niille, jotka eivät ole kokeneet kutakuinkin samaa.

Siihen nähden kuinka kateellinen olen roikun ihan liikaa sosiaalisessamediassa lukemassa ihmisten hehkutuksia koiraharrasteista. Ihan pienen pieninä hetkinä pystyn iloitsemaan heidän kanssaan, mutta enimmäkseen olen vain kateellinen. Tietenkään se ei ole heidän vikansa, että he voivat kisata ja harrastaa (ja minä en). 

Enää en edes harkitse, että menisin katsomaan agikisoja. Sellaiset olisi ollut taas tänä viikonloppuna Oulussa (okk:n kisat). Joitakin ihmisiä voisin ehkä nähdäkin, mutta en siinä ympäristössä / tilanteessa.

Kikipä on kuitenkin siitä kiitollinen -ja ihana- koira, että se kyllä innostuu mistä vain tekemisestä. Tuskin se ajattelee meidän menettäneen agilityharrastuksen. Inhimillistäen voin ajatella, että se on saattanut ehkä joskus vähän ihmetellä kun enää se ei pääse repimään leluja tai syöksymään heitetyn lelun perään. Eikä se ole nähnyt niitä telinejumppaesteitäkään aikoihin, ainakaan niin, että olisi päässyt tekemään niitä samoja temppusia niillä mitä teki joskus aiemmin.

Ainut vaan, että vaikka Kiki kyllä innostuu niin itse pitää olla varpaisillaan ja miettiä tarkkaan mitä ja miten temputellaan. Ja jos homma äityy vääränlaiseksi niin peli pitää viheltää poikki vaikka olisi kuinka kivaa.

edit. 21:55

Olen myös kateellinen kaikille niille, jotka voivat käyttää koiriaan normaalisti lenkeillä. Kaikille, jotka voivat tehdä ihan niin pitkiä lenkkejä kuin huvittaa. Kaikille, joiden ei tarvitse miettiä, että oliko tämä nyt liian pitkä vai liian lyhyt lenkki kuntoutuksen kannalta. Kaikille niille, jotka eivät kyttää koirien jalkoja - ontuuko se nyt vai nyt, ontuuko se enemmän kuin silloin ja tällöin.

Ennen iltalenkkejä (joista kohta jotain tuonne viivan alapuolelle) jaoin hetkeksi raapustuksen fabessa. Mutta koska tuli mieleen se yks kerta kun jaoin jonkun harrasteraapustuksen ja josta tuli kovastikin jotain kommentteja (keskustelua, jee, kiva. paitsi että ..), joista joistakin tuli vain paha mieli. Niin päätin, että ehkä on vain parempi olla jakamatta näitä. Koska. Ihmiset nyt vaan eivät ymmärrä.
(siitä siis otsikkoon lisäämäni paholaisenkätyri lainaus)




Tänään käytiin aamulla yhteislenkki koirien kanssa. Kuljettiin muun muassa pikkujoella/ojalla. Reippasti jaksoi Kikikin vaikka oli hieman pidempi lenkki kuin mitä normisti käydään. Päivällä kävin Kikin kanssa sitten hieman noita asuinalueemme omakotitalokatuja ja sitten mentiin leikkipuiston takapolkua ja päiväkodin ohi kotiin päin. Senkin lenkin Kiki kulki tosi hyvin. Aamulenkillä kakkas, päivälenkillä ei. 
Ollaan myös tehty hieman temppusia tänään. Ja koirat ovat tuhonneet pahvilaatikot mitkä oli teipattu kii ja sisällä oli kuivat leivänkannikat. Päivälenkillä Nemi ja Eetu kävivät juoksemassa seitsemän kilometriä.
Lisäksi koirat ovat käyneet pari kertaa pissalla takapihalla.

edit: 21:59

Ulkona tuulee. Käytin koirat just vuoronperään lenkeillä. Ensin Kikin ja sitten Nemin. Kiki vain pissas kerran ei kakannut. Se oli myös yltiörasittavalla tuulella. Yhdessä välissä sain sen lopettamaan hyppimispuremisensa kun seisoin vaan paikallani ja koitin olla välittämättä. Erehdyin luulemaan, että olisin keksinyt konstin tähän ongelmaamme. Mutta eikä mitä, kohta Kiki aloitti saman uudestaan. Lopulta se näki jotain mielenkiintoista jossain ja lähti sitä kohti ja lopetti sitä myöten ei-toivotun käytöksensä. Nemi kävi omalla lenkillään kakalla. Molemmille mukavat lenkkien loput eli vähän treenausta. Nemille myös kesken lenkin seuruun sivuaskelia. Ja Kikille ihan loppumetreillä liikkeestä maahanmenoa ja maista perusasentoon nousuja. Lisäksi molemmille pakkeja eli peruutusreenejä. Tein ne tuossa talomme edustalla niin, että joutuivat nostamaan takajalkoja betonireunukselle (joka on toki lumenpeitossa nyt). 

Ei kommentteja: