sunnuntai 5. helmikuuta 2017

i have a dream

(tässä postauksessa käsittelen rotuun liittyviä asioita, ja yhdistystoimintaan, jos ei kiinnosta niin hyppää yli / jätä lukematta)

On ollut jo pitkään. En vain yhtään tiedä, että miten saisin sen fiksusti muotoiltua ja ajettua läpi jonkun yleis(syys tai kevät)kokouksen. 

Totuushan on se, että vaikka jotkut muuta sanovat niin ruotsinlapinkoiria dissataan rotuyhdistyksessämme tämän tästä. Vaikka missä yhteyksissä. Se, että ruotsinlapinkoiria on huomattavasti vähemmän kuin suomalaisia lappalaiskoiria ei muuta sitä tilannetta mihinkään, että ruotsinlapinkoiria kuitenkin on Suomessa. Ja etenkään sitä, että ruotsinlapinkoira on yksi kolmesta lappalaiskoirarodusta, jotka kaikki kuuluvat samaan rotuyhdistykseen. Siksipä periaatteellisella tasolla, ja joissain asioissa myös käytännössä, yhdistyksen pitäisi kohdella kaikkia kolmea rotua samallalailla, pitää niitä saman arvoisina. 

Entäpä sitten se mun unelma. No, se on niinkin utopistinen kuin, että pitäisi saada säännös, että hallituksesssa (varsinaisjäsenenä tai varajäsenenä) pitäisi olla kiintiöt kullekin rodulle. Eli jos minkä tahansa rodun edustaja olisi ehdolla hallitukseeen niin se valittaisiin vaikka joku muu saisi enemmän ääniä. Kiintiö äänillä voisi sujahtaa sisään ylimpään hiekkalaatikkoelimeen vain yksi kyseisen rodun edustaja. 

Mutta niin kauan kuin ruotsinlapinkoiraihmisissä ei ole innokkaita hallitustyöläisiä, niin en tietenkään voi huudella tämänkään asian puolesta, kun turha sitä olisi piipittää, että jokainen rotu pitäisi olla edustettuna yhdistyksen eri elimissä jos vapaaehtoisia ei kuitenkaan ole. 

(tähän liittyen olisi just nyt yks toinenkin juttu, mutta jätän sen toistaiseksi vielä bloggausvapaaksi aiheeksi ts en siitä julkisesti jaarittele)

Ei kommentteja: