keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kaikkein vaikeinta

Kaverin kanssa face-yksäröinnin jälkeen käytin Kikiä iltakävelyllä, ja tämmöinen postaus kumpusi väkisten "ylös".

Ei missään tietyssä järjestyksessä olevia seikkoja asioista mitkä ovat tuntuneet minusta vaikeimmilta tässä Kikin toipilaskaudessa:


  1. Estää koiraa ettei se liukastelisi. Sisällä on kaikki omistamamme matot käytössä, silti koira toisinaan liukastelee myös sisällä. Mutta tämä talvi on ollut kyllä jostain syvältä ja poikittain. Pihalla on näyttänyt monta kertaa jäiseltä ja tuntunut masentavan liukkaalta. Siellä nyt vain väkistenkin liukastelee jonkin verran, vaikka sitten pikkulenkit kulkisikin pientareilla, ojissa pyrkien pelloille, metsiin jne - mutta kun jotenkin niihin lumisiin -ei jäisiin- paikkoihinkin pitää kulkea. 
  2. Estää koiraa ettei se tekisi äkkinäisiä liikkeitä. Lelut nyt pystyi keräämään pois, mutta kun Kiki nyt voi keksiä syöksyä mitä tahansa kohti. Äkkinäisiä liikkeitä se tekee myös ulkona kun se innostuu jostain esim näkee toisen koiran (tai ihmisen). Vaikka ei pääsisikään kohtaamaan ketään niin koira nytkyy ikävästi vaikka sitä kuinka yrittäisi hillitä. 
  3. Estää muita ihmisiä etteivät ne päästä koiriaan Kikin luo. Yrittää viestittää niille, että vaikka niitä kuinka kiinnostaisi, niin en halua jäädä juttelemaan, koska siitä seuraa nuo Kikin äkkinäiset liikehdinnät. Aluksi onnistui ihan kohtuudella, kun Kikillä oli se side tai kauluri eli se näytti potilaalta. Toki silloinkin piti joillekin selitellä mistä on kyse (tosin monet silloinkin jäivät päivittelemään yms eikä itse voinut sanoa, että "painukaa nyt hittoon siitä"). Mutta nyt kun kauluri ja side ovat olleet kauan jo poissa ja jalkaankin on karvat kasvaneet takaisin niin ihmisten tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että koira on toipilas eikä sille tee hyvää suttailla ees-taas intona tervehtien (tai yrittäen tervehtiä) naapurikorttelin Sesseä. Ei, vaikka Kiki haluaisi ja Sessestäkin olisi kiva. 
  4. Se etten voi tehdä koiran kanssa kivoja asioita. Ei rentoja lenkkejä, ei rentoja leikkejä, ei rentoja treenejä, ei rentoja tulevaisuudensuunnitelmia. 
  5. Se ettei Kiki ja Nemi voi olla vapaasti yhdessä (sisällä tai ulkona, ilman että pitää kytätä mitä ne puuhaa ettei ne vaan vaikka ala leikkimään ...)
  6. Muistaa kaikki ohjeet ja neuvot koko ajan - olla varpaillaan ja valppaana joka hetki. 

Ei kommentteja: