maanantai 19. syyskuuta 2016

Kuka sanoi, että suolaisten piirakoiden tekeminen on nopeaa?

  1. Ota pakkasesta kanaa sulamaan - tai kipaise kauppaan ostamaan lihaa (ts broileria)
  2. marinoi kana (oli pari filettä - puhun kanasta vaikka se oli broileria)
  3. paista kana
  4. tee taikina
  5. sillä välin kun taikina kohoaa pilko täytteet eli
    melkein täys paketillinen terttukirsikkatomaatteja
    koskenlaskija (maustamaton)
    paistettu kana ja
    pätkä chorizomakkaraa (unkarilaista chilipaprikamakkaraa)
  6. kuori kasa valkosipulinkynsiä ja pilko ne
  7. pistä uuni jossain välissä lämpenemään
  8. kun taikina on kohonnut kaulitse se uuninpellille (ts pellillä olevalle paperille)
  9. pistä kulhoon purkillinen kermaviiliä, pari kananmunaa ja mausteita (suolaa, chilijauhetta, valkopippurijauhetta) ja sekoita
  10. laita pilkotut täytteet (+ pussillinen hernemaissipaprikaa) piirakan päälle ja kaada lopuksi kermaviiliseos teoksen päälle
  11. pistä koko komeus uuniin ja odota sopiva aika ... nyt ollaan siinä vaiheessa menossa ;-)

Taikina:
  • pari desiä vettä, viis desiä vehnäjauhoja, pikkasen suolaa, hieman kuivahiivaa ja jonku verran sulatettua voita
Ne, jotka haluavat päästä helpolla ostavat valmiin piirakkapohjan ja varmaan myös valmiiksi paistettuja ja pilkottuja kanakuutioita. Ehkä myös jotain kinkkusuikaleita tai muita valmistuotteita (joo, tuo hernemaissipaprika on omassakin versiossa vähän nolo, mutta kun kaapissa ei ollut muita tuorejuttuja/vihanneksia kuin ne tomaatit). 

edit. Oli ihan hyvää. Voi tehdä toistekin, muunneltuna (eri päällisin) tai näin :-)





    Ei kommentteja: