perjantai 15. marraskuuta 2013

Termit

Koska mulla ei ole (juur mitään) kokemusta liikunnasta (liikkatunteja ja koiralenkkejä ei lasketa) niin mulla ei ole haisuakaan oikeista termeistä mitä tulee erilaisiin jumppa/venytys/whatever liikkeisiin. No okei, jostakin on haisu (eli pari saatan tietää), mutta noin niin kuin enemmältikin ... niin juuei, en tiedä. Jos joku sanoo, että "kannattaisi tehdä liike y" niin yleensä mulla ei ole mitään käsitystä mikä se y on, ja jos joko en jaksa guuglettaa sitä tai en löydä sille sellaista selitystä että saisin siitä selkoa niin, se siitä sitten. Jää edelleen hämärän peittoon. Ja monet liikkeet/termit on sellaisia, että ihmiset vain olettaa, että kaikkihan ne tietää. 

Muutama vuosi sitten sain kahdeltakin eri tyypiltä pienen ohjeen siitä, että mitä liikkeitä voisin kotireenissäni tehdä. Toinen selittikin mitä ne jutut oli, joten se ihan ookoo, mutta toinen antoi vain paperin, jossa kyllä luki ne liikkeet, mutta mulle ne eivät kertoneet mitään... 

Jotta kuitenkin muistaisin edes itse mitä olen tehnyt niin välillä yritän keksiä pyörää uudelleen. Eli, että millaisia liikesarjoja milloinkin kuuluu "pieneen aamujumppaani". Mielikuvitukseni on kuitenkin yleensä varsin köyhä. 

Mullahan on ollut vaikeuksia saada oikeen jalan pohjetta venytettyä, kun se ei veny samankaltaisilla liikkeillä kuin mitä vasemman jalan pohje. (se Suvin neuvoma on vieläkin testaamatta :o ) Yks päivä kun olin Nemin tassuja pesemässä jonkun lenkin jälkeen, niin tajusin, että yhenlaista venytyssydeemiä teen monta kertaa päivässä; eli jos olen kyykyssä niin mun oikean jalan kantapää ei yllä maahan (okei, kokeilin, jos tönöttäisin erilaisemmassa asennossa niin saisin senkin kantapään maahan, mutta paljon luontevampi asento on se, jossa oikee jalka on koko ajan 'varpaillaan' tai siis päkiän varassa/kantapää ilmassa). Toisinsanoen se perusvenytys (jossa pohje ehkä on vähän ton kaltaisessa tilassa kuin tossa kyykkyjutussa) ei tunnu missään oikeessa jalassa koska (tuo koiranpesusydeemi). 

Tänäaamuna sitten hoksasin tehdä sellaista (itselleni uudenlaista) jalkavenytystä, että istun jalat suorana lattialla ja jalkaterä on suorana seinää vasten ja sitten painan jalkaa seinää vasten, yks jalka kerrallaan, joitain sekuntteja. Tuntui! Jossain siellä pohje-reisi alueella. Näitä tein muutaman toiston molempiin koipiini. 

Muut aamujumpat: 15+15 selkälihasliikettä, 30+30 vatsalihasliikettä (näistä jälkimmäiset on aina vinoja, ja tuo kolkyt oli jo kyllä aika tuskaa ts se 20-30) ja 33 naruhyppelyä (teen siis niitä aina niin kauan kun ilman tökköjän saan tehtyä, nää ei oo tasahyppelyitä, varmaan niitäkin pitäisi joskus harrastaa mutta toi vuorohyppely on helpompaa). 

Ei kommentteja: